U Hajduk stiže novi napadač – kamerunac Zoa

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Još jedan igrač sve je dogovorio sa splitskim Hajdukom, a predstavljanje i službena potvrda njegova dolaska na pripreme samo je pitanje dana.Franck Ohandza Zoa, napadač rođen 28.9.1991 u Ngongu u Kamerunu, visine oko 1.76mdash;78m svakako nije imao tipičnu karijeru. Već s 12 godina je jedan od poznatijih trenera u Kamerunu, Martin Ntoungou Mpileacute; rekao navodno za njega nešto u stilu “dajte mi 10 profesionalaca i tog dječaka i osvajam prvenstvo”. Koje je klubove tad promijenio, ne znam, ali spominju se Daga Youth Stars, a u 2010. i Ouragan FC u Yaoundeu. Ono što je sigurno je da je to cijelo vrijeme bio mladi reprezentativac. Početkom 2010. išao je na probu u Fredrikstad koja je završila sve samo ne dobro mdash; na putu zapeo je u ćeliji u Njemačkoj, valjda zbog nekih problema s papirima, a kad je došao u Norvešku, krenuo odlično na probi, zabio gol, skoro i drugi i ozlijedio se. Trebao je i u Lille, nije. Uslijedile su iza još navodno neke probe, a u reprezentaciji je briljirao i izborio s 4 gola u 6 utakmica U20 svjetsko prvenstvo.

Početkom 2011. završava u mdash; Tajlandu mdash; prema vlastitim riječima na posudbi iz nekog od klubova iz Bruggea, ali upitno. Došao je u Buriram United skupa s nesuđenim Osijekovim Frankom Acheampongom, koji pripada istoj agenciji. U Tajlandu dominira, u 27(?) utakmica zabija 19 golova, osvojivši prvenstvo s Buriramom te kvalificiravši se za AFC Champions League, gdje i igra u skupini, zabija i pokoji gol.

Na ljeto potpisuje za njemački Greuther Fuuml;rth, ali ubrzo ga stiže nesreća mdash; puca fibula i ne igra ni jednu utakmicu za njemački klub. Na jesen 2013. se vraća nogometu, u drugoligaškom grčkom Iraklisu Psachna. U 20 utakmica daje samo 2 gola, ali igra u principu samo trash time, jako rijetko kad 45 minuta i dalje. Nogometu se u potpunosti vratio prošle sezone u Sesvetama. Došao je kasno mdash; krajem devetog mjeseca, zabio na debiju u Lučkom i do kraja polusezone zabio po dva Interu i Imotskom, “postivši” na drugim utakmicama.

Na zimu je došlo do čudne nekakve muljaže. Registriran je za Golden Stars u Gani da bi potom, s ciljem dobijanja radne dozvole, ubrzo registriran za GNK Dinamo na ugovor od godinu dana i poslan automatski u Sesvete opet. Na proljeće je bio nezaustavljiv mdash; 10 golova u 12 utakmica (10 u zadnjih 10). Pokazao je nevjerojatnu sposobnost zabiti iz “ničega”, iz čudnih kuteva, pa i fantastične golove iz udaljenosti. Je li fizički spreman za 1.HNL, tek se ima pokazati ali, usprkos svemu, koliko god karijera bila bizarna, možda je Hajduk dobio i pojačanje.

MODD


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter