U prvoj polovici srpnja CAS donosi odluku o izbacivanju Manchester Cityja iz europskih natjecanja

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Pred Sportskim arbitražnim sudom u Lausanni (CAS) od ponedjeljka 8. lipnja održano je saslušanje Manchester Cityja i UEFA-e na osnovu žalbe koju je aktualni engleski prvak podnio zbog odluke europske nogometne organizacije da ga se zbog kršenja financijskog fair playa izbaci iz europskih natjecanja na dvije sezone te dodatno novčano kazni s 30 milijuna eura.

The Ultimate Managed Hosting Platform

Vijećem sudaca je ovom prilikom predsjedao Rui Botica Santos iz Portugala, a u njemu su još uključeni Ulrich Haas iz Njemačke te Andrew McDougall iz Francuske. Sud će odluku o ovom slučaju donijeti u prvoj polovici srpnja, a točan datum izricanja bit će objavljen naknadno.

Sudionici ročišta su bili u Lausanni i Londonu, a korištena je i video tehnologija kako bi se saslušali vještaci iz različitih zemalja. Obje strane su po završetku saslušanja izrazile svoje zadovoljstvo načinom na koje je ono provedeno.

Istraga o kršenju financijskog fair playa od strane Man Cityja otvorena je u studenom 2018. godine nakon objave dokumenata od strane njemačkog magazina Der Spiegel. Prema njima klub je od 2012. do 2016. godine izigrao UEFA-ina pravila na način da je napuhavao iznose sponzorskih ugovora koji su bili povezani s državnim tvrtkama iz Abu Dhabija. Vlasnik kluba od 2008. godine je tamošnja kraljevska obitelj predvođena šeikom Mansourom.

Ukoliko kazna UEFA-e ostane na snazi plasman u grupnu fazu Lige prvaka za sljedeću sezonu bi umjesto Man Cityja dobila petoplasirana momčad ovosezonske Premier lige.

Na odluku CAS-a moguće je uložiti žalbu švicarskom Vrhovnom sudu, ali u tom slučaju povod mogu biti samo ograničene pravne osnove dok se o meritumu predmeta ne može raspravljati.

Pročitajte još:

>> Analiza: Pravna bitka Manchester Cityja i UEFA-e je do sada najveći izazov za financijski fair play (Zadnje polje)


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Zadnje objavljeno

Twitter