U tajnosti se imenuje novi sportski direktor Cibalije, ali propada pokušaj “investiranja”?

Foto: Facebook
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Već više puta u posljednjih nekoliko godina pred vratima prvoligaša s Bosuta stajali su potencijalni investitori. Ozbiljni, ali i oni manje ozbiljni koje su mnogi shvaćali kao jedini spas u teškoj situaciji. Slično je, zapravo, bilo u Vinkovcima i proteklih dana tijekom kojih se događala pomalo nevjerojatna priča.

Još krajem proteklog tjedna pažnju svih navijača i simpatizera privukla je informacija o dolasku nekolicine novih igrača, prije svega Srbina Stefana Smiljanića i Landryja Mulema. U ponedjeljak, tijekom treninga, na zapadnoj tribini sjedio je čovjek koji bi, prema svemu sudeći, trebao biti novi sportski direktor kluba, a koji je u nedjelju uoči prvenstvenog susreta s Rudešom čak i predstavljen gostima, a ta je informacija i potvrđena iz Zagreba. Riječ je o Goranu Nuhanoviću, 27-godišnjaku iz Siska o kojem je teško pronaći bilo kakve korisne informacije. Poznato je tek da je 2013. godine bio jedan od kandidata za Gradsko vijeće Grada Siska i Županijsku skupštinu Sisačko-moslavačke županije, pa se prave reference za posao sportskog direktora jednog prvoligaša, ali i nogometnog kluba općenito, uopće ne pronalaze.

Bila je to informacija koja je još više privukla pažnju, a posebno što se, očito, sve odvija u velikoj tajnosti. U srijedu, uoči treninga, na stadionu se kao i uvijek pojavila nekolicina navijača, ali koje su ovog puta zanimali detalji. Vrlo brzo, Nuhanović je iznio niz informacija koje su dovele do toga da je odlučio napustiti Vinkovce zajedno sa Stefanom Smiljanićem. Uz pretpostavku kako je ipak nečiji interes da dođe do realizacije cjelokupne priče, i dalje su u gradu na Bosutu gdje se čeka rasplet.

Prema riječima Gorana Nuhanovića, u Vinkovce je stigao raditi “svoj” posao i spasiti Cibaliju. Očito nedovoljno upućen u zbivanja ili sa željom kako bi prikazao skoriju budućnost kluba koju bi on osigurao, igračima koje je ocijenio pojačanjima već su u pripremi bili ugovori koji su im garantirali mjesečna primanja i do 27.000 kuna(!), iako u tom trenutku s ostatkom momčadi nisu odradili niti jedan trening. Sve je pravdao činjenicom kako bi, barem prema njegovim navodima, investitor kojeg on predstavlja nakon toga uplatio prvu od obećanih rata.

Inače, uz Cibaliju se veže Alcoinvest, navodno ozbiljni ulagač sa sjedištem u New Yorku. Zanimljivo za ozbiljnog ulagača jest to da mu je, primjerice, službena web stranica još uvijek u izradi. Navedene su tek osnovne informacije i to – netočne. Niti jedan od dva navedena telefonska broja, jedan u Americi, a drugi u Hong Kongu, nisu u funkciji. Čak štoviše, američki broj je u vlasništvu Alicje Bobrowske koja s Alcoinvestom vjerojatno nikada nije imala nikakve veze. Inače, web stranica navedene tvrtke nastala je tek u travnju ove godine, ali sa serverom u Srbiji, a vlasnik domene je izvjesni Dragan Spasojević iz Beograda! Riječ je, naime, o poduzetniku iz susjedne države u čijem je vlasništvu, između ostalih, beogradska tvrtka IngPro, a Spasojević je već poznat po ulascima u nogometne klubove zajedno sa svojim suradnicima. Prije svega FK Drina iz Zvornika u Republici Srpskoj, ali i FK Novi Pazar u Srbiji. Epilog tih priča, pogađate, nije bio niti blizu ranije najavljenom. Iza njih su ostali tek dugovi i hrpa praznih i neispunjenih obećanja. Stoga, postavlja se više pitanja na koja, barem zasada, odgovora nema.

Kako je moguće da se Nuhanovića već predstavljalo kao novog sportskog direktora tek na osnovu lijepih riječi i obećanja, bez pravih referenci za to mjesto? Tražili smo informacije čak i kod kolega sportskih novinara u Sisku, ali nitko i nikada nije čuo ništa o njemu, posebno kada je o sportu i nogometu riječ.

Zatim, kako je moguće da se igračima već pripreme ugovori na ogromne iznose, iako u tom trenutku nisu odradili još niti jedan trening s ostatkom momčadi? Riječ je, ipak, o igračima koji gotovo uopće nisu poznati sportskoj javnosti, a trebali su imati višestruko veća primanja od velike većine igrača koji trenutno čine nebeskoplavu svlačionicu. Tomislav Čuljak, Cibalijino dijete, proteklog je tjedna napustio Vinkovce i priključio se Istri jer čelništvo nije pristalo na mizerno povećanje plaće.

Uostalom, tko je sve to isplanirao, odobrio pa i ocijenio dobrim potezom za klub? S obzirom da potencijalni “investitor” ima namjeru ulagati u klub kroz mjesečne rate, što se događa kada nakon mjesec ili dva odluče kako im Cibalia više nije zanimljiva, kao što je slučaj bio s nekim drugim klubovima u koje su “ulagali”? Hoće li tada igračima isplatiti dvogodišnje ugovore s mjesečnim iznosima od 27.000 kuna ili će sav taj teret pasti na sam klub?

Dani prolaze, priče kruže, pitanja je mnogo, a iz kluba i dalje nema reakcije.

Nogomeptlus


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter