UEFA dozvolila izbornicima da za Europsko prvenstvo prijave tri igrača više

Foto: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

UEFA je putem svog tijela zaduženog za natjecanja nacionalnih selekcija donijela odluku da će reprezentacije za predstojeće Europsko prvenstvo koje se održava od 11. lipnja do 11. srpnja moći prijaviti 26 igrača umjesto uobičajenog broja od 23 nogometaša, objavio je L’Équipe.

Do ovakvog poteza je došlo nakon prijedloga izbornika Belgije, Italije i Francuske koji su zatražili da se lista igrača proširi zbog negativnog utjecaja pandemije koronavirusa na svjetski nogomet koji je doveo do zgusnutog rasporeda odigravanja utakmica te povećanog rizika od zaraze igrača nakon čega su obvezni ići u karantenu.

Reprezentacije za veliko natjecanje 23 igrača mogu prijaviti od Svjetskog prvenstva 2002. godine koje je održano u Japanu i Južnoj Koreji, a prije toga je dozvoljeni broj pozvanih nogometaša bio 22.

Nacionalni izbornici 24 selekcije listu igrača trebaju prijaviti UEFA-e do 1. lipnja, a na njoj moraju biti tri vratara. Samo igrači koji se pronađu na popisu mogu sudjelovati na kontinentalnoj smotri. Do promjena na popisu može doći samo u slučaju da se netko od prijavljenih nogometaša ozlijedi prije odigravanja utakmice, a povreda je takve prirode da mu priječi nastup na prvenstvu. Uz liječnika nacionalne selekcije igrača će tom prilikom pregledati i doktor UEFA-e.

Dodajmo da je UEFA već ranije odlučila da pravilo o mogućnosti pet izmjena po momčadi na utakmici ostane na snazi i za Europsko prvenstvo.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email