UEFA i CONMEBOL dogovorile EuroAmerica kup

Grafika: CONMEBOL
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

CONMEBOL i UEFA su najavili proširenje dosadašnje suradnje te organizaciju utakmice između pobjednika CONMEBOL Copa América 2021 Argentine i pobjednika Euro 2020 Italije koja će biti odigrana u lipnju 2022. godine. Mjesto odigravanja bit će poznato naknadno.

Organizacija ove utakmice dio je proširenja suradnje između CONMEBOL-a i UEFA-e s posebnim naglaskom na ženske kategorije nogometa, mali nogomet i mlade, razmjenu sudaca, kao i programe tehničkog treninga.

Sporazum koji su postigle obje organizacije trenutno pokriva tri izdanja ove utakmice između odgovarajućih kontinentalnih pobjednika, a uključuje i otvaranje zajedničkog ureda u Londonu koji će biti zadužen za koordinaciju projekata od zajedničkog interesa.

Ovim sporazumom CONMEBOL i UEFA izražavaju svoju predanost razvoju nogometa izvan svojih geografskih područja, kao most koji ujedinjuje ljude, zemlje, kontinente i kulture, navodi se u izjavi.

Vijeće CONMEBOL-a i Izvršni odbor UEFA-e također su izrazili čvrstu volju za nastavkom suradnje u drugim pitanjima od zajedničkog interesa u budućnosti.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter