UEFA izbacila vodeću momčad turske lige iz europskih natjecanja

Foto: Trabzonspor

Uefino tijelo za financijsku kontrolu (CFCB) donijelo je odluku o izbacivanju Trabzonspora na jednu sezonu iz europskih natjecanja zbog kršenja nagodbe o financijskom fair playu. Kazna se odnosi na sezonu 2020./21. ili 2021./22., ovisno o tome hoće li se i kad će se turski klub kvalificirati za Ligu prvaka ili Europsku ligu. Obzirom da su u trenutku prekida aktualne sezone, nakon 26 odigranih kola, vodeća momčad Super Lig izgledno je da će do primjene kazne doći već ovog ljeta. Tursko prvenstvo se nastavlja od 12. lipnja.

Trabzonspor je 2016. godine sklopio nagodbu s UEFA-om zbog kršenja financijskog fair playa u kojem je navedeno uvjetno isključenje iz europskih natjecanja. Sankcija ne bi stupila na snagu ako klub ispuni određene uvjete, uključujući ispunjavanje cilja s obzirom na financijske rezultate za 2019. godinu. Sudsko vijeće CFCB-a sada je utvrdilo da Trabzonspor nije ispunio dogovoreni cilj zbog čega je aktiviralo predviđenu kaznu.

Kazna i Lechiji Gdansk

CFCB je kaznu od 25.000 eura izrekao i Lechiji Gdansk. Prijavu protiv poljskog kluba podnio je nadležni istražitelj kojem predstavnici kluba nisu na vrijeme dostavili potrebne informacije i relevantne dokumente koje su u postupku nadzora bili dužni dati na uvid.

Ljestvica:
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter