UEFA izglasala promjene financijskog fair playa

Izvršni odbor UEFA-e danas je u Kijevu osim o domaćinima finala europskih natjecanja za sezonu 2019/20 odlučio i o promjenama vezanim uz financijski fair play i proces licenciranja klubova.

>> Turska domaćin finala Lige prvaka za sezonu 2019/20

Nova pravila su izglasana nakon konzultacija s nacionalnim savezima, ali i predstavnicima ECA-e, udruženja Europskih liga te europskog dijela FIFPro.

Cilj im je povećati tranasparentnost na način da će klubovi morati objavljivati financijske izvještaje u kojim će posebno morati pokazati i koliko novca su isplatili posrednicima.

Pozornost se daje i specifičnim transakcijama u nogometu, kao što su transferi igrača, gdje će se morati poboljšati usklađenost financijskog i računovodstvenog izvješćivanja.

Treća mjera je proaktivna i tiče se uvođenja financijskih pokazatelja koji kontrolnom tijelu CFCB-u trebaju omogućiti lakše predviđanje financijskog poslovanja klubova, naročito kad je u pitanju kretanje duga te financijskog deficita kod transfera.

Novim pravilima će se poboljšati i zaštita te edukacija mladih igrača uvođenjem politike zaštite djece, novih medicinskih zahtjeva te poboljšanjem programa namijenjenih za mlade. Veća pozornost se pridaje i unaprjeđenju te povećanju standarda vezanih uz ženski nogomet.

 


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter