UEFA odborila pet zamjena na Europskom prvenstvu

Foto: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Izvršni odbor UEFA-e je putem videokonferencije održao sjednicu na kojoj je jednoglasno odlučio da pravilo o mogućnosti pet izmjena po momčadi na utakmici, koje je uvedeno zbog lakšeg suočavanja s posljedicama pandemije koronavirusa, ostane na snazi i za Europsko prvenstvo koje će se od 11. lipnja do 11. srpnja ove godine održati u 12 različitih gradova zemalja članica.

Isto pravilo će na snazi biti i na završnici UEFA Lige nacija u listopadu ove godine kao i na doigravanju za ispadanje u UEFA Ligi nacija koje je na rasporedu u ožujku 2022. godine. 

Vlada europskog nogometa, čiji je član i predsjednik HNS-a Davor Šuker, je također donijela odluku da se s obzirom na činjenicu da se svaka od 55 UEFA-inih udruga suočava s drugačijom situacijom u pogledu suzbijanja pandemije ukine ograničenje o mogućnosti povratka gledatelja na stadione na maksimalno 30% kapaciteta. Zaključak je da takva gornja granica više nije potrebna i da odluka o broju dopuštenih gledatelja treba pasti u isključivu odgovornost nadležnih lokalnih odnosno nacionalnih vlasti. S druge strane odluka da gostujući navijači ne smiju prisustvovati UEFA-inim natjecateljskim utakmicama je i dalje ostala na snazi.

Obzirom da je otkazano održavanje U19 Europskog prvenstva za žene, koje je ujedno trebalo biti kvalifikacijski turnir za U20 Svjetsko prvenstvo koje se održava sljedeće godine, UEFA je donijela odluku da će njeni predstavnici na svjetskoj smotri biti izabrane vrste Španjolske, Francuske, Njemačke i Nizozemske. Pri donošenju ove odluke u obzir je uzeta rang lista koeficijenta reprezentacija.

Izvršni odbor UEFA-e je zajedno s predstavnicima Europskog udruženja klubova i Europskih liga jednoglasno odobrio i novi vremenski okvir za odluku o formatu UEFA-inih klupskih natjecanja nakon 2024. godine. Zaključak je da će se o tome odlučiti 19. travnja 2021. godine.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter