UEFA odustala od politike zabrane alkohola na svojim natjecanjima

Foto: Pixabay (ilustracija)
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Izvršni odbor UEFA-e je na sjednici koja je održana u Kijevu uoči finala Lige prvaka izglasao izmjene Pravilnika o zaštiti i sigurnosti koje stupaju na snagu od sezone 2018/19.

Navedenim izmjenama europska nogometna federacija je nakon obavljene detaljne procjene odustala od svoje dosadašnje politike zabrane alkohola na utakmicama koje se odigravaju u natjecanjima pod njenom organizacijom.

Tako se od iduće sezone dozvoljava prodaja i distribucija alkohola, ali pod uvjetom da se u svako vrijeme poštuju nacionalni i lokalni zakoni.
Također prije svake utakmice organizator mora dobro razmotriti profil navijača koji se očekuju na susretu te povezane rizike. Ujedno mora nadgledati ponašanje navijača te poduzeti odgovarajuće mjere koje mogu uključivati zabranu ili ograničenje prodaje i distribucije alkohola.

Članak 36. UEFA-inog Pravilnika o zaštiti i sigurnosti tako je doživio sljedeće promjene:


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter