UEFA otkrila što će biti s klubom u čijim redovima se potvrdi COVID-19

Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

UEFA je izdala poseban Pravilnik za kvalifikacije Europske lige i Lige prvaka vezano uz Covid-19.

Mjesto održavanja utakmica i državna ograničenja

UEFA će prije svakog ždrijeba objaviti listu poznatih ograničenja vezanih uz prelaske granica i karantena. Klubovi moraju UEFA-i dva dana prije, nakon savjetovanja sa svojim savezom i državnim tijelima, poslati sva lokalna ograničenja. Ukoliko klubovi isto ne pošalju, a utakmica se iz tog razloga ne održi, smatrat će se odgovornima za neodigravanje utakmice te istu izgubiti rezultatom 3-0.

Ukoliko postoje bilo kakve restrikcije za održavanje utakmice, klubovi domaćini moraju odrediti zamjenski teren u bilo kojoj UEFA državi. U slučaju da klubovi isto ne ispune izgubit će utakmicu rezultatom 3-0. Zamjensko mjesto održavanja utakmice potvrđuje UEFA, a sve dodatne troškove klubovi ravnopravno dijele. Ukoliko bilo koji klub odbije igrati utakmicu istu gubi rezultatom 3-0. Klubovi domaćini su odgovorni i za potpunu točnost informacija. Isti će se smatrati odgovornima ukoliko pruže djelomične informacije te će sami snositi troškove održavanja utakmice na zamjenskom terenu.

U svakom slučaju, nakon ždrijeba, klubovi se mogu dogovoriti za zamjenu domaćinstva ili zamjenski teren što mora potvrditi UEFA. Ukoliko se nakon završnog termina određivanja utakmica postave ograničenja u nekoj od država, u načelu se isto neće uzimati u obzir te će klub domaćin utakmicu izgubiti rezultatom 3-0. Ukoliko oba kluba odbiju igrati utakmicu isti će se diskvalificirati iz natjecanja.

UEFA u svakom slučaju mora potvrditi mjesto odigravanja te zadržava pravo izmjene mjesta odigravanja. Sve troškove utakmica i organizaciju snosi domaćin.

Nalazi i podobnost igrača

Ako se prilikom testiranja pozitivnima na virus pokaže jedan ili više igrača utakmica će se održati, osim u slučaju da nacionalne mjere ne zahtijevaju odlazak velikog broja igrača u karantenu. Ukoliko ostane dostupno najmanje 13 igrača (1 vratar), registriranih na A listi UEFA-e, klub mora odigrati utakmicu. U slučaju da ne bude dovoljno igrača UEFA može odgoditi utakmicu da se odigra u okvirima zadanim ostalim pravilnicima. Za klub u toj utakmici mogu nastupiti i igrači koji nisu prijavljeni na UEFA A listu pod uvjetom da su isti registrirani za klub u nacionalnom savezu. Ukoliko se utakmica ne može odgoditi zbog dugog trajanja karantene, klub koji je odgovoran gubi utakmicu rezultatom 3-0.

Ukoliko se suci pokažu pozitivnima na virus, UEFA iste može zamijeniti domaćim sucima koji mogu i ne moraju biti na listi UEFA-e.

Datum odigravanja

Odgode susreta neće biti nakon:

Liga prvaka pretkolo: 14. kolovoza 2020.
Liga prvaka Q1: 21. kolovoza 2020.
Liga prvaka Q2: 11. rujan 2020.
Liga prvaka Q3: 18. rujan 2020.
Liga prvaka PO prva utakmica: 25. rujna 2020.
Liga prvaka PO druga utakmica: 1. listopada 2020.
Europska liga pretkolo: 22. kolovoza 2020.
Europska liga Q1: 12. rujna 2020.
Europska liga Q2: 19. rujna 2020.
Europska liga Q3: 26. rujna 2020.
Europska liga PO: 2. listopada 2020.

Žalbe

Sve žalbe moraju stići u UEFA-u u roku 12 sati od odigravanja utakmice, nakon toga klubovi imaju 24 sata za žalbu na odluku UEFA-e te 48 sati za ispuniti obavezu.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Zadnje objavljeno

Twitter