UEFA predložila da ljetni prijelazni rok traje do 5. listopada

Foto: UEFA
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Izvršni odbor UEFA-e i danas je održao videosastanak na kojem je donio odluku da će rok za registraciju igrača za grupnu fazu sljedeće sezone Lige prvaka i Europske lige biti 6. listopad. Zbog toga je zatraženo da sve članice usklade trajanje ljetnog prijelaznog roka na način da njegov posljednji dan bude 5. listopada. Izvršni odbor HNS-a prethodno je odlučio da će prijelazni rok u Hrvatskoj trajati od 27. srpnja do 18. listopada.

The Ultimate Managed Hosting Platform

>> Lisabon potvrđen kao domaćin završnice Lige prvaka

Osim toga vlada europskog nogometa donijela je odluke o privremenim mjerama vezano za licenciranje i financijski fair play, a kojima je cilj olakšati klubovima ispunjavanje uvjeta uslijed štetnih posljedica koje su rezultat pandemije koronavirusa. Financijska godina 2020. promatrat će se zajedno s 2021. godinom.

Odlučeno je i da će europske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine biti organizirane na način da će reprezentacije biti raspoređene u deset skupina od kojih će polovica imati šest, a druga polovica po pet sudionika. Izravan plasman u Katar ostvarit će pobjednici skupina, dok će deset drugoplasiranih reprezentacije kao i dvije koje to ostvare na osnovu rezultata iz Lige nacije igrati doigravanje za tri preostala mjesta na svjetskoj smotri.

Izglasane su i odluke o novom formatu U17 i U19 Europskog prvenstva za žene, izabrani su novi članovi Uefinih disciplinskih komisija, a prihvaćene su i preporuke grupe istraživača sa Sveučilišta u Saarlandu te sportske klinike u Hampdenu vezano za zaštitu mladih igrača na način da se propisuje veličina i pritisak lopte te posebne vježbe za jačanje vratne kralježnice i mišića.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email