UEFA privremeno obustavila disciplinski postupak protiv Barcelone, Real Madrida i Juventusa

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Iz europske nogometne organizacije (UEFA-e) stigla je službena potvrda da se do daljnjega obustavlja disciplinski postupak protiv Barcelone, Real Madrida i Juventusa pokrenut 25. svibnja zbog njihova sudjelovanja u osnivanju Superlige.

Prije mjesec dana UEFA je postigla nagodbu s preostalih devet sudionika tog projekta na način da su se odrekli 5% prihoda od europskih natjecanja za jednu sezonu te su zajednički uplatili 15 milijuna eura za ono što je nazvano “gestom dobre volje” u korist djece, mladeži i amaterskog nogometa. Uz to su se složili i s novčanom kaznom od 100 milijuna eura ako ponovno pokušaju igrati u neovlaštenom natjecanju ili s 50 milijuna eura ako prekrše bilo kakve druge obveze prema UEFA-i.

Protiv Barcelone, Real Madrida i Juventusa koji su odbili surađivati s UEFA-om pokrenut je disciplinski postupak, no on je nakon upozorenja ministarstva pravosuđa Švicarske privremeno obustavljen obzirom na prethodnu odluku suda Europske unije, a ispred kojeg su klubovi pokrenuli postupak vezan za monopol navedenih tijela i je li on u skladu s europskom pravnom stečevinom. U obzir treba uzeti i privremenu mjeru Trgovačkog suda u Madridu koji je početkom svibnja također zabranio UEFA-i i FIFA-i da donosi “bilo kakvu mjeru koja zabranjuje, ograničava ili na bilo koji način uvjetuje” stvaranje Superlige.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email