UEFA se odrekla Damira Vrbanovića

Screenshot: HRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Damir Vrbanović više nije član odbora UEFA-e zaduženog za nadzor Europskog prvenstva, priopćila je u petak kontinentalna nogometna organizacija.

Posljedica je to pravomoćne sudske presude prema kojoj je Vrbanović zbog sudjelovanja u izvlačenju novca iz Dinama osuđen na tri godine zatvora. 

Pozivajući se na presumpciju nevinosti UEFA je Vrbanovića u tijelo koje nadgleda natjecanja nacionalnih reprezentacija imenovala 2019. godine iako je već tad bio nepravomoćno osuđen u Aferi Godot.

Osim funkcije u UEFA-i Vrbanović je nakon pravomoćne presude izgubio i poziciju u Hrvatskom nogometnom savezu gdje je od ožujka 2019. godine obavljao posao direktora.

Osim Vrbanovića UEFA je iz svog odbora koji je zadužen za nadzor 55 članica udruženja uklonila i bivšeg predsjednika srpskog nogometnog saveza Slavišu Kokezu koji je početkom tjedna podnio ostavku nakon što je povezan s navijačima za koje se sumnja da su se bavili organiziranim kriminalom.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter