Search
Close this search box.

UEFA zbog rasističkih povika smanjila kapacitet Poljuda za sraz s Villarrealom

Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

HNK Hajduk je danas zaprimio odluku UEFA-e u kojoj je kažnjen zbog rasističkih skandiranja dijela navijača u prvoj utakmici 3. pretkola Konferencijske lige protiv portugalske Vitorije SC.

Za vrijeme utakmice mogli su se čuti povici “Cigane, cigane”, koje je delegat utakmice Slovenac Radenko Mijatovič zabilježio u izvješće.

Krovna kuća europskog nogometa je stoga odlučila da će za uzvratnu utakmicu play-offa protiv Villarreala na Poljudu, koja se igra 25. kolovoza, splitski klub morati zatvoriti sektore s ukupno najmanje 3.000 sjedećih mjesta.

Uz to, Hajduk treba platiti ukupnu novčanu kaznu od 23.000 eura i zbog, među ostalim, blokiranih evakuacijskih prolaza na tribinama. Klub na ovu odluku nema pravo žalbe UEFA-i, priopćeno je s Poljuda.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter