UEFA žestoko kaznila Mađarski nogometni savez

Screenshot: You Tube
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

UEFA je zbog diskriminatornog ponašanja mađarskih navijača na utakmicama grupne faze Europskog prvenstva protiv Portugala, Francuske i Njemačke odlučila žestoko kazniti tamošnji nogometni savez.

Određeno je da tri sljedeće domaće natjecateljske utakmice igraju pred praznim tribinama, dvije od njih sigurno dok za treću vrijedi uvjetna kazna s rokom kušnje od dvije godine. Riječ je o dvobojima u kojima će Mađarska u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru dočekati Englesku i Andoru. Na navedenim utakmicama će također morati jasno istaknuti transparente koji promiču jednakopravnosti odnosno Uefinu kampanju #EqualGame. Uz to je i blagajna saveza olakšana za 100.000 eura. 

Istraga protiv Mađarske je pokrenuta nakon što su na Puskas Areni u Budimpešti na srazu s Portugalom osvanuli transparenti upereni protiv LBGTIQ osoba dok je u duelu s Francuskom prijavljeno rasističko vrijeđanje Kyliana Mbappea i Karima Benzeme. Homofobni transparentni kod mađarskih navijača su uočeni i u Munchenu za vrijeme utakmice s Njemačkom.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter