Uhićen bivši predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu

Foto: Wikimedia
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Bivši predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu zajedno sa svojim suradnicima Oscarom Grauom i Romanom Pontijem uhićen je u ponedjeljak ujutro od strane španjolske policije. Istovremeno su djelatnici nadležnih institucija pretražili i klupske prostorije.

Njihovo privođenje povezuje se s aferom ‘BarcaGate’ koja je izbila u veljači prošle godine, a prema saznanjima koja su uslijedila nekadašnji prvi čovjek Barcelone s tvrtkom I3 Ventures sklopio je ugovor o kampanji kojoj je cilj bio, između ostalog, brutalno napasti zvijezde kluba Lionela Messija i Gerarda Piquéa.

FC Barcelona je tako za usluge nadziranja socijalnih mreža navedenoj tvrtki platila šest puta veću cijenu od tržišne te je pri tom izbjegnuta unutarnja kontrola koju je uspostavio sam klub. Riječ je o iznosu od gotovo milijun eura koji je namjerno podijeljen na pet manjih računa od po 198 tisuća eura kako ne bi bilo potrebno podnijeti prijedlog za odobravanje tih usluga upravnom odboru kluba.

Tvrtka I3 Ventures je imala zadatak da u tajnoj kampanji na društvenim mrežama brutalno napadne zvijezde kluba Lionela Messija i Gerarda Piquéa, ali i ikone Barcelone poput Pepa Guardiole, Xavija Hernándeza i Carlesa Puyola. Također su pod napadima bile i osobe koje bi kao kandidati mogli predstavljati opasnost za Bartomeua na izborima za predsjednika kluba, a riječ je o Víctoru Fontu, Joanu Laporti i Agustí Beneditu.

Bartomeu je koncem listopada prošle godine, poslije šest godina vladavine, podnio ostavku na mjesto predsjednika Barcelone nakon što su lokalne vlasti odobrile održavanje referenduma na kojem bi članstvo kluba glasovalo o povjerenju upravi. Klub je trenutno u procesu izbora njegovog nasljednika.

Pročitajte još:

>> Predsjednik Barcelone pod istragom jer je platio milijun eura za tajnu kampanju na društvenim mrežama


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter