Ultrasi bojkotiraju Slavonski derbi

Foto: Ultras Vinkovci
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Navijači Cibalije, Ultrasi, neće organizirano prisustvovati i navijati na Slavonskom derbiju između Osijeka i vinkovačkog kluba koji se u sklopu 16. kola Hrvatski Telekom Prve lige igra u subotu 18. studenog s početkom u 15 sati na Gradskom vrtu obzirom da se na taj dan obilježava 26. godišnjica sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Udruga navijača Ultras Vinkovci tog dana polaže spomen ploču svim nestalima i poginulima u Škabrnji.

The Ultimate Managed Hosting Platform

Hrvatski nogometni savez je odlučio da se utakmice 16. kola igraju i na Dan sjećanja, a svi susreti 16. kola će početi minutom šutnje u spomen na sve poginule branitelje i žrtve Domovinskog rata.

Podsjećamo da su prošle godine iz istog razloga susret Dinama i Istre 1961 bojkotirali Bad Blue Boysi, a priopćenje Ultrasa prenosimo u cijelosti:

Kako nam se primiče obljetnica jednog od najtužnijih dana u povijesti naše slobodne Hrvatske, a i u hrvatskoj povijesti, čiste duše, savjesti i srca punog ljubavi pozivamo sve svoje članove, prijatelje i simpatizere naše jedine Cibalije da ovaj vikend zapale svijeću i pomole se za sve žrtve Domovinskog rata. Nažalost, ovaj vikend, točnije na najtužniji dan našeg Vukovara, Škabrnje i hrvatskog naroda, Naša jedina Cibalia igra gostujuću utakmicu u Gradskom vrtu protiv slavonskog rivala Osijeka kojoj vinkovački Ultrasi neće organizirano biti nazočni niti navijati! Očigledno našem i Vašem nogometnom savezu nije sveto ništa osim novca , a na dan kada su mnoge majke, očevi, braća i sestre nestali i bili pogubljeni za našu slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku ne treba se održavati niti jedno nadmetanje, borba ili bilo kakvo rivalstvo među nama Hrvatima! Udruga navijača Ultras Vinkovci polaže spomen ploču svim nestalima i poginulima u Škabrnji, svi koji nisu u mogućnosti ići s nama neka budu barem u mislima tamo, a sve ostale pozivamo u Kolonu sjećanja u naš hrvatski Vukovar, paljenje svijeća i polaganje vijenca u organizaciji naše udruge.

EJ TKO NE LJUBI I NE ČUVA SVOJE, BOŽJEG LICA NEĆE VIDJETI!


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email