Umirovio se Aritz Aduriz – legendarni napadač Athletic Bilbaa

Foto: Wikimedia
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Jedna velika nogometna karijera došla je svom kraju. Oproštaj od aktivnog igranja nogometa objavio je legendarni napadač Athletic Bilbaa Aritz Aduriz. 39-godišnjak zbog ozljede prekida karijeru koju je naumio završiti koncem ove sezone i nakon završnice Kupa kralja u kojem se u baskijskom finalu sastaju Athletic i Real Sociedad.

U dresu Athletica je kroz tri navrata upisao 402 nastupa u kojima je postigao 172 golova te je šesti najbolji strijelac u povijesti kluba. S ponosnom Baskije je 2015. godine osvojio španjolski Superkup kada je postigao četiri gola u 5:1 pobjedi nad Barcelonom. Bio je najbolji strijelac Europske lige u sezonama 2015./16. i 2017./18. U karijeri je još igrao i u Aurreri, Burgosu, Valladolidu, Mallorci i Valenciji. Za reprezentaciju Španjolske je u 13 nastupa postigao dva gola.

Aduriz se putem društvenih mreža od aktivnog bavljenja nogometom oprostio sljedećim riječima:

“Došlo je vrijeme. Mnogo sam puta spominjao kako vas nogomet napusti prije nego što vi napustite njega. Jučer su mi doktori preporučili da posjetim kirurga te da što prije obavim operaciju, potrebno je da ugradim umjetni kuk kako bih nastavio normalno funkcionirati.

Nažalost, moje tijelo je reklo “dosta”. Ne mogu pomoći svojim suigračima onako kako bih htio i onako kako oni zaslužuju. To je život profesionalnog sportaša. Jednostavno. Vrlo jednostavno.

Nažalost, doživljavamo mnogo ozbiljniju i bolniju situaciju: Pandemija s kojom se suočavamo ostavila nam je trajna oštećenja i moramo se zajedno nastaviti boriti.

Zbog toga, ne želim da se brinete zbog mene, ovo je samo jedna priča. Zaboravimo na oproštaj o kojem smo maštali, zato što ćemo imati vremena da kažemo zbogom. I da, došlo je vrijeme da kažem zbogom i ovo je način na koji put za mene završava – nezaboravan i divan, od početka do kraja.

Hvala vam iz dubine moga srca.”


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email