Umirovio se Gareth Bale

Foto: Wikimedia

Ponajbolji velški nogometaš u povijesti, Gareth Bale, objavio je odlazak u mirovini. Na taj potez se odlučio nakon što je sudjelovao na Svjetskom prvenstvu u nogometu u Kataru te nakon što je s Los Angeles FC-om postao prvak MLS-a.

33-godišnjak se profesionalnim nogometom bavio 17 sezona. Prve nogometne korake napravio je u Southamptonu odakle je 2007. godine prešao u Tottenham. Najveće uspjehe u karijeri napravio je u dresu Real Madrida odakle je u ljeto prošle godine otišao u Sjedinjene Američke Države.

Pet puta je osvojio Ligu prvaka, tri puta je bio prvak Španjolske, a jednom je osvojio španjolski kup. U četiri navrata je slavio na FIFA svjetskom klupskom prvenstvu, a po tri puta je osvojio španjolski i europski superkup dok je s Tottenhamom bio uspješan u engleskom liga kupu.

Za reprezentaciju Walesa je upisao 111 nastupa u kojima je postigao 40 golova, a nastupio je na dva europska i jednom svjetskom prvenstvu. Čak šest puta je proglašen za najboljeg nogometaša svoje domovine.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter