Uno di noi napustio nas je prije šest godina

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Prije točno šest godina napustio nas je Josip Kuže, vjerojatno najomiljeniji trener zagrebačkog Dinama.

Bio je i igrač Dinama te je u deset godina aktivnog igranja kao obrambeni igrač upisao 384 nastupa u kojima je postigao 14 pogodaka. Trener u Maksimiru bio je u dva navrata, u sezoni 1989/90 i 2005/06 te je klub u oba navrata napuštao u sljedećoj sezoni usprkos tome što je ostavio duboki trag. Za vrijeme dok je bio trener, momčad predvođena tada još velikim potencijalima igrala je odličan nogomet te zasluženo osvojila naslov prvaka države pred ispunjenim tribinama.

Josip Kuže imao je uvijek poseban odnos sa navijačima, te je bio svjestan da navijači samo žele da neke stvari budu bolje kako je i sam rekao, te im nikad nije okrenuo leđa. Navijači, ponajviše Bad Blue Boysi znali su to cijeniti te su mu bili velika podrška u trenutcima borbe s teškom bolesti.

Nažalost, u toj borbi nije pobjedio, umro je 16. lipnja 2013. godine, u 61. godini života. Navijači su se vrlo emotivno ali opet dostojno oprostili od svoga miljenika, prvo sa “svojeg” sjevera Maksimira glasno skandirajući njegovo ime, a zatim ispraćajem na groblju Mirogoj.

Svojom smrti svrstao se među vječne legende, a njegov lik i djelo postali su jedan od simbola borbe navijača za bolji i pravedniji Dinamo te pošteniji odnos prema navijačima, bez “fige u džepu”.

Igor Žuraj


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter