Upitna sudbina izbornika Ostrmana

Foto: Marin Sušić

Na nedavnom Socca Svjetskom prvenstvu u malom nogometu koje se održalo u Budimpešti, hrvatska malonogometna reprezentacija nije doživjela uspjeh kakvome se nadala. Sa sveukupno dvije pobjede, jednim porazom i jednim remijem u vrlo teškoj i izazovnoj grupi,  svega ju je jedan bod dijelio do prolaska u osminu finala. Ipak Grčka i Čile bile su reprezentacije koje su iz skupine B prošle u daljnju fazu natjecanja.

Ovo je bilo treće Svjetsko prvenstvo organizirano pod okriljem International Socca Federationa. Prve dvije godine, u Lisabonu i na Kreti u Grčkoj, naši reprezentativci bili su zaustavljeni u osmini finala. Shodno tome, promijenio se izbornik pa je umjesto tadašnjeg Dina Kovača strateg hrvatske reprezentacije postao Bjelovarac Željko Ostrman. Reprezentativci koje je za ovo prvenstvo okupio Ostrman imali su velikog potencijala, a mnogi su govorili da je sastavljena i najbolja reprezentacija do sada. Ipak, u nedostatku sportske sreće Hrvatska nije uspjela stići dalje od grupne faze.

Na sastanku Upravnog odbora Hrvatskog Socca malonogometnog saveza, koji se održao nakon Svjetskog prvenstva, odlučeno je kako će se više o sudbini izbornika Ostrmana razgovarati tek u siječnju, prije početka priprema za sljedeće Svjetsko malonogometno prvenstvo koje se održava u Essenu u Njemačkoj 2023. godine.

”Moramo naglasiti kako nismo zadovoljni ostvarenim rezultatima u Budimpešti. Očekivanja su bila znatno veća, a toga je svjestan i sam izbornik. Dogovorili smo se da su nužne velike promjene pred nastup na idućoj svjetskoj smotri u Njemačkoj, ali i da nećemo brzati s donošenjem odluke o tome tko će s klupe povesti reprezentaciju. Ima više zainteresiranih kandidata, a moguće je da to ponovno bude i Željko Ostrman”, rekao je Vedran Prga ispred Hrvatskog socca malonogometnog saveza.

Na sastanku Upravnog odbora razgovaralo se i o tome tko će biti domaćin završnice Prvenstva Hrvatske za 2023. godinu, a glavni favorit je Općina Cestica kraj Varaždina.

Podsjetimo, ovogodišnji svjetski prvak u socca malom nogometu postala je reprezentacija Brazila, koja je u finalu s 3:0 pobijedila Kazahstan, a treće mjesto osvojila je Poljska. Naglasimo i kako je Hrvatska imala predstavnika u samoj završnici natjecanja, u vidu suca Adina Hasića, koji je bio prvi sudac u polufinalnom susretu Brazil – Njemačka i četvrti sudac u velikom finalu.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter