Upoznajte Agustina Anella – novog igrača Hajduka

Novi je igrač Hajduka Agustín Anello Giaquinta, Argentinac španjolskog i talijanskog porijekla rođen u SAD-u, točnije, u Miamiju 22. travnja 2002. Visok 1.82m i dešnjak, pokriva oba krila, ali primarno lijevo.

Anellovi su nogometni prapočetci bili, čini se, u futsalu, u klubovima za djecu u gradu Naples, također na Floridi. Igrajući za jednog od njih, Eagles Futsal Academy, navodno je bio pozvan u Barcelonu, da se uključi u mlađe kategorije Barcelonine futsal ekipe. Bio to jedini razlog selidbe ili ne, obitelj Anello se tada našla u Španjolskoj, točnije, u Kataloniji. Tako je počela njegova izrazito neobična putanja u karijeri, odrastajući u ne baš najboljoj financijskoj situaciji u Barceloni.

Prvi zabilježeni nogometni klub u Europi mu je bio U.E. Cornellà, pa zatim, iste sezone (2012/13), Badalona. S tek navršenih 11 se istaknuo na jednom od turnira te je osvojio nagradu za najboljeg igrača. To ga je dovelo u pomladak Espanyola, ali tamo se nije dugo zadržao, tek 12 utakmica.

S 12 godina odlazi u C.F. Damm, mali klub akademije poznate po kvaliteti – i tamo igra dvije sezone. S 14 mu je iduća destinacija bila F.E. Grama, čiji su seniori tad igrali 6. ligu, a potom još jedan klub poznatiji po akademiji – UFB Jàbac i Terrassa. Ni tu se nije skrasio i s 16 ponovno igra za Badalonu.

Otac mu tada nalazi posao u Belgiji i Agustín ga slijedi, te se priključuje u 2019. klubu, kroz koji će ubrzo zakoračini u seniorski nogomet – Lommel FC-u. Nije mu dugo trebalo da se iz juniorske prebaci u U21 ekipu, a potom i u seniore.

Još kao devetnaestogodišnjak se u potpunosti priključio prvoj ekipi, drugoligaškoj, te u 20 nastupa zabio i asistirao jednom, ali očekivane oscilacije su popustile ove sezone. Već je u trećem kolu s dva gola i asistencijom demolirao Jong Genk. Malo ga je zakočila sitna ozljeda, ali je samo nastavio potom i do kraja polusezone zabio još dvaput i asistirao još triput.

U tri zimska kola koja je odigrao prije transfera je potom zabio još dvaput, zaokruživši sezonu na šest golova i četiri asistencije u 18 nastupa. Opisan kao igrač visokog potencijala ako se fokusira, iznimne upornosti, kvalitetne tehnike i kontrole lopte koji stalno grize. Igrač kakav je morao postati da se probije. Na njemu je sad da se dalje dokaže kao igrač za nešto više. U Hajduku je na posudbi, ali odšteta ne bi trebala biti problem ako Agustín to zasluži.

MODD


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter