Uspješno završena akcija Društva prijatelja Hajduka iz Siska: “Kad smo vidjeli taj žar u očima…”

Foto: Naš Hajduk
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Društvo prijatelja Hajduka Sisak uspjelo je u naumu da svog osnivača Ivana Čubelića smjesti Za sva vrimena uz voljeni mu Hajduk.

Krajem travnja hajdučkoj, a i široj javnosti postala je poznata životno-navijačka priča gospodina Čubelića koji je teško bolestan i više mu ne mogu pomoći niti kemoterapije.

Ivan Čubelić rodio se 1939. u Sisku gdje su se njegovi roditelji davno doselili iz okolice Imotskog i u tom je gradu osnovao Društvo prijatelja Hajduka davne 1966. godine.

– “Porijeklom sam Dalmatinac, družio sam se s momcima koji vole Hajduk i logičan slijed bilo je osnivanje DPH Siska. Družili smo se, išli na utakmice, organizirali Bile noći na koje sam iznimno ponosan. Hajduk se voli. Njemu se samo daje, nikad ne uzima. Mladi s kojima sam do zadnjeg dana bio vidim da vole Hajduk, u njima vidim sebe u mlađim danima. Dečki su odlični i sve ih volim”, rekao je gospodin Ćubelić.

Nažalost, prošle godine mu je dijagnosticiran rak pluća, a bolest je u međuvremenu ušla u poodmaklu fazu i liječenje više nije moguće. Stoga se nedavno povjerio aktualnom rukovodstvu Društva prijatelja Hajduka iz Siska sa željom da mu nabave Hajdukovu majicu s natpisom “Neuništiv” kako bi ga u njoj sahranili.

Oni su se odmah dali u akciju, a pritom su mu odlučili prirediti još jedno iznenađenje.

– “Kad smo vidjeli u njegovim očima taj žar s kojim priča o Hajduku, shvatili smo moramo u što skorijem roku upisati ga u park Za sva vrimena. Za čovjeka poput njega, a i za sve one kojima je Hajduk u srcu, ljepši poklon ne postoji od činjenice da će svojim imenom i prezimenom svjedočiti odanost svom klubu svim onim generacijama koji dolaze”, ispričao je Igor Kraguljac, predsjednik Društva prijatelja Hajduka Sisak.

Siščani su na svom Facebooku uputili poziv i odaziv je bio odličan. Javili su im se brojni navijači iz Hrvatske i inozemstva koji su poželjeli podržati njihova nastojanja da gospodin Ivan bude u Parku te je u svega nekoliko dana prikupljeno potrebnih 7500 kuna na veliku radost njihova osnivača.

Naš Hajduk


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter