Search
Close this search box.

Utješna nagrada

Foto: Mario Braić

Iako bi mnogima kup znači poprilično, navijačima Hajduka ne predstavlja gotovo ništa nakon još jednog teškog razočarenja u prvenstvu. Rane su još svježe, a i dva osvojena u prethodne dvije sezone su ih razmazili. Međutim, nakon odmaka nekog vremena, pobjede nad Dinamom i Rijekom, i dizanje jednog od trofeja bi ipak malo brže zaustavilo krvarenje. Osim toga, od iduće sezone taj uspjeh, reorganizacijom UEFA-inih klupskih natjecanja, donosi i plasman u 1. pretkolo Europske lige.

Ima li Hajduk uopće mentalne snage i vjere za takav mini povratak? Teško. Koliko god s navijačke strane izgledalo nekad da je nogomet jednostavna stvar ipak debeli tragovi poraza ostanu. Posebno nakon velikih nadanja. Nitko ne može reći kako se igrači, barem oni koji igraju, ne zalažu. Uostalom, bili su bolji od Dinama u polju, stvorili više prilika, ali jednu od dvije pogreške su gosti u prvom susretu iskoristili i zasluženo odnijeli pobjedu.

Karoglan zna da je bivši, kao i mnogi igrači. Upitan je ostanak sportskog direktora i predsjednika. Mandati istječu, a ciljevi su izmakli. Vjerujem da svi (zajedno s onima koji ostaju) imaju želju ipak zahvaliti brojnim navijačima za jednu sjajnu podršku, i kad je išlo i kad nije. Ovo što možeš doživjeti na Poljudu (i u gostima) ipak ostaje za cijeli život posebno razdoblje.

Mnogi treneru Hajduka zamjeraju kukavičluk u prethodnoj utakmici i u pravu su. Posebno ako imaš za suparnika loš Dinamo. Nažalost, Hajduk jednostavno ne vjeruje sebi, igrači treneru, a ni on njima. Zbog toga se Karoglan odlučio za takav način igre, i dogodi se što se dogodi. Naravno da to znači i kraj svih nadanja.

Za današnju utakmicu je taktika sasvim sporedna. Treba je dobiti bilo kako pa makar i na penale jer je bitan samo prolaz.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter