Varaždin će u drugoligaškoj sezoni voditi Mario Carević

Foto: NK Varaždin

Novi trener Varaždina je Mario Carević dok će ulogu sportskog direktora preuzeti Nikola Šafarić. Epilog je to održane sjednice Izvršnog odbora novog drugoligaša na kojoj su određeni nasljednici Zorana Kastela i Darija Jerteca odnosno Miljenka Mumleka.

Novom treneru će asistirati Dario Grabušić dok će analitičar biti Ivan Matovina, a pozicija trenera vratara i kondicijskog trenera bit će popunjena kadrom iz kluba.

“Zahvala predsjedniku i upravi kluba koji su me izabrali za trenera momčadi, što mi je stvarno iznimna čast i zadovoljstvo da ću moći raditi u jednom ovakvom klubu. Varaždin je za mene veliki klub u hrvatskim okvirima. Imamo izvanredne uvjete rada, što me također privuklo i taj sportski segment, koji je, iskreno, najbitniji. Drago mi je da ćemo dobiti novi, hibridni travnjak i da će pomoćni tereni biti u najboljem mogućem stanju te da ćemo imati iznimne uvjete. Što se tiče ekipe iskreno u ovom trenutku ne bih govorio jer se još moramo dogovoriti kakav će kadar biti i u kojem ćemo smjeru ići. Ambiciozan sam, radišan i profesionalan i mogu obećati da će mi tako ekipa i izgledati. Imat ćemo disciplinu i profesionalizam na najvećem mogućem nivou. Nadam se i da ćemo imati prepoznatljivost, što se tiče igre i dugoročno da ćemo napraviti pozitivan rezultat jer to je moj cilj. Kao sportaš sam pobjednik i jedino tako u tom smjeru i razmišljam. Dosta sam zahtjevan, a nadam se da ćemo imati dobru suradnji i da će na kraju sve završiti kako treba. Volim tenziju, ambiciju i realna sam osoba. Naravno da je Varaždin treba biti prvi kandidat za povratak u Prvu HNL, ali u posljednjih deset godina niti jedan klub koji je ispao nije se uspio vratiti nakon jedne sezone u najelitniji rang. To je statistika, ali smatram ako zadržimo kostur ekipe, uz par osvježenja, mislim da neće izostati dobar, pozitivan rezultat i da ćemo se vratiti u Prvu ligu. Neće biti lako, svaka utakmica bit će teška i zahtjevna i mi moramo imati stabilnost, model igre koji će biti fleksibilan, da se možemo na jedan određeni način prilagođavati jer to iziskuje drugoligaški nogomet.”, rekao je Mario Carević u svom prvom obraćanju.

Carević je aktualni član stručnog stožera U20 reprezentacije kojeg predvodi Ognjen Vukojević, a posljednji angažman je imao u Rudešu kojeg je napustio ovog proljeća nakon uspješne epizode u kojoj je u 18 utakmica ostvario skor od devet pobjeda, pet remija i četiri poraza te gol razliku 27:17 čime je zagrebački klub odveo u mirne vode drugoligaškog opstanka.

39-godišnjeg je prije toga kratko vodio Hrvatski dragovoljac, a bio je i asistent Zorana Vulića na klupi Hajduka te je asistirao i u slovenskoj Krki iz Novog Mesta.

Šafarić je pak od 2017. godine uključen u omladinsku školu Varaždina, a prošle sezone je vodio pionire s kojima je u Prvoj HNL osvojio deseto mjesto na ljestvici.

Varaždin je u netom završenoj sezoni u posljednjem kolu nakon dvije godine ispao iz Prve HNL, a nova sezona Druge HNL počinje 14. kolovoza. Pripreme su predviđene od početka srpnja s ambicijom brzog povratka u najviši rang natjecanja.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter