Varteks gradi trening kamp – počinje projekt težak oko 10 milijuna kuna

Izvor: Zajednica sportskih udruga grada Varaždina

Središnji državni ured za šport jučer je objavio Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja športskih građevina u 2019. godini. Odluka je donesena na temelju Javnog poziva objavljenog 21. siječnja ove godine, a prijavljeno je 239 projekta s ukupnom vrijednosti zatraženih sredstava od 108.876.240,05 kuna. Iznos od 8.750.000,00 kuna u konačnici je ovom odlukom dodijeljen 22 najbolje ocijenjenim projektima.

420 tisuća kuna dodijeljeno je i Gradu Varaždinu i to zahvaljući projektu kojeg su pokrenuli uz suradnju NK Varteksa.

Kako prenosi Varaždinski.hr, putem Razvojne agencije Sjever DAN, Grad Varaždin je kandidirao nogometno igralište u Hraščici na spomenuti javni poziv Ureda za šport. Cijeli posao prijave odradila je uprava NK Varteks i Razvojna agencija Sjever DAN.

Sada već uspješan projekt (barem u ovom prvom segmentu osiguravanja financijskih sredstava) bio je samo početak opsežnih pregovora koje završavaju Grad Varaždin i NK Varteks o razvoju sportskog centra u Hraščici. NK Varteks predao je gradu zahtjev za dugoročnim upravljanjem sportskim centrom, a jedan od uvjeta bio je prijava grada kao vlasnika navedenog prostora na razne natječaje pri državnim ministarstvima i europskim fondovima.

Prvim i uspješnim natječajem u planu je izgraditi pomoćno igralište s umjetnom travom (dimenzija 106 metara puta 70 metara).

Radi se o projektu ukupne vrijednosti 2.062.997,50 kuna, pri čemu će Grad Varaždin sudjelovati sa 20% sredstava, Središnji državni ured za sport sa 420.000,00 kuna, dok će radove za ostatak vrijednosti u iznosu od 1.100.000,00 kuna osigurati Nogometni klub Varteks iz svojih sredstava.

Kako tvrde u Varteksu gradska uprava usmeno se izjasnila da će ove godine zajednički prijaviti prostor sportskog centra Hraščica na fond Europske unije mjera 7.4.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenja lokalnih temeljnih usluga za stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.

Na taj način trebala bi se financirati izgradnja društveno sportskog kompleksa, namijenjenog lokalnom stanovništvu u svrhu kulturnih i društvenih manifestacija (društveni dom mjesnog odbora, uredske prostorije mjesnog odbora, obnova, adaptacija i dogradnja postojećeg objekta sa poboljšanjem energetske učinkovitosti), te Nogometnom klubu Varteks za razvoj nogometa na tom području (izgradnja svlačionica, izgradnja tribina, obnova okoliša objekta).

Sveukupna vrijednost svih tih projekata bi trebala biti oko 10 milijuna kuna.

Već u sljedećim mjesecima NK Varteks planira postavljanje najmodernijeg LED rasvjetnog sustava na glavno i pomoćno igralište SC Hraščica, te kupnju i postavljanje mobilnih svlačionica, kako bi se proširili kapaciteti za trening. U realizaciji je i nabava sistema automatskog navodnjavanja glavnog igrališta.

Također, u kratkoročnom planu je izgradnja natkrivene tribine kapaciteta 500 gledatelja, čime bi klub zadovoljio uvjete igranja 3.HNL na objektu SC Hraščica, a kako bi posjetiteljima i građanima Hraščice bilo ugodno za vrijeme raznih manifestacija. U planu je i rješavanje parkirališnog prostora.

Sve navedeno, činimo u cilju konačnog pronalaska nogometnog doma jednom od najboljih nogometnih klubova sjeverozapadne hrvatske, jer naših više od 250 djece nogometaša svojom kvalitetom i trudom zaslužuju najbolje moguće uvjete, te će uprava Nk Varteks učiniti apsolutno sve što je u našoj moći da zadovoljimo najviše standarde treninga i natjecanja u sljedećoj razvojnoj stepenici kluba – priopćili su iz NK Varteksa za Varaždinski.hr.

https://nogometplus.net/index.php/domaci_nogomet/zavrsen-arena-varazdin-suzuki-bumbar-kup-2019/