Većina prvoligaša suglasna s prezentiranom ponudom o prodaji TV prava

Foto: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

U sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza održan je sastanak rukovodstva Saveza s predstavnicima klubova Hrvatski Telekom Prve lige na temu novog ugovora o TV pravima. – priopćio je Savez.

>> HNS danas raspravlja o ponudama za otkup TV prava

Hrvatski nogometni savez objavio je 20. travnja međunarodni poziv na dostavu ponuda za pregovore o prodaji televizijskih i povezanih prava kojima je vlasnik HNS. Nakon što je 11. svibnja istekao rok za dostavu prijedloga, Savez je klubove HT Prve lige načelno upoznao s pristiglim ponudama te je pristupio fazi pregovora s ponuditeljima.

Nakon održanih pregovora, rukovodstvo Saveza danas je predstavilo klubovima tijek pregovora te predložilo najbolju opciju. Predstavnici osam prvoligaša iskazali su zadovoljstvo predstavljenom ponudom te su bili suglasni s prijedlogom kojeg smatraju dobrim za daljnji razvoj hrvatskog nogometa, pri čemu predstavnik Intera nije bio prisutan, dok se Hajduk izuzeo iz odlučivanja o ovoj temi. – navodi se u objavi HNS-a.

Konačnu odluku o potpisivanju ugovora donijet će Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza. Prema najavama sjednica IO zakazana je za 13 sati. Sportske novosti su danas objavile da je najbolja ponuda na razini od 8 do 8,5 milijuna eura fiksno po sezoni, a s bonusima može doseći i iznos od 10 milijuna eura. Dostavila ju je agencija iz inozemstva koja do sada nije bila uključena u HNL, a koja nema veze ni s Hrvatskim Telekomom, Arena Sportom te Sportklubom.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email