Većina prvotimaca Dinama pristala na smanjenje ugovora

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Većina prvotimaca Dinama naposljetku je pristala na smanjenje ugovora koje je zbog prekida nogometnih aktivnosti predložila uprava Plavih.

Iz Maksimira su koncem ožujka predložili mjere štednje prema kojima bi se igračima i stručnom stožeru do 30. rujna ove godine isplaćivalo trećinu prihoda, trećina bi im se vratila kada se krene s nogometnim aktivnostima, a trećine bi se trebali trajno odreći.

Prvotimci i stručni stožer su prvotno odbili predloženo rješenje što je dovelo do otkaza pomoćnicima Nenada Bjelice, a potom i do sporazumnog raskida ugovora s osječkim stručnjakom.

U međuvremenu je većina igrača ipak pristala potpisati nove anekse ugovora koji su potom verificirani pred Hrvatskim nogometnim savezom.

Osim velikoj broja talentiranih igrača iz omladinske škole na smanjenje ugovora su pristali i kapetan Arijan Ademi, potom Dominik Livaković, Danijel Zagorac, Dino Perić, Emir Dilaver, Joško Gvardiol, Francois, Moubandje, Marin Leovac, Sadegh Moharrami, Nikola Moro, Marko Đira, Lovro Majer, Mislav Oršić, Antonio Marin, Mario Gavranović, Mario Ćuže i Sandro Kulenović.

Na nove uvjete su pristali i igrači koji se nalaze na posudbama poput Dinka Horkaša, Marka Leškovića, Lirima Kastratija, Frana Karačića, Luke Menala, Matije Fintića i Nevena Đuraseka.

Pri HNS-u pak još uvijek nisu registrirani potpisi na anekse ugovora od Izeta Hajrovića, Amera Gojaka, Luke Ivanušeca, Brune Petkovića, Kevina Theophile-Catherinea, Petra Stojanovića i Damiana Kadziora te igrača koji su na posudbi poput Iyayi Atiemwena, Ive Pinta, Adriana Šempera i Komnena Andrića. Moguće da je netko od njih pristao na smanjenje primanja, ali još uvijek pri savezu nije formalno registriran njegov potpis.

Dosadašnji aneksi ugovora igrača Dinama registrirani pri HNS-u:


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email