Venezia angažirala hrvatskog trenera

Foto: FC Südtirol

Donedavni talijanski prvoligaš Venezia imenovala ja Ivana Javorčića za svog novog trenera. 43-godišnji hrvatski stručnjak je dogovorio suradnju na tri sezone.

Venezia je netom završenu sezonu Serie A okončala na posljednjem mjestu ljestvice te se nakon samo jedne godine vratila u drugi rang natjecanja.

Javorčić je pak prošlu sezonu radio u Sudtirolu kojeg je doveo do povijesnog uspjeha odnosno plasmana u Serie B.

Rođeni Splićanin je prošao omladinski pogon RNK Splita nakon čega je igračku karijeru proveo u Italiji gdje je nastupao za Bresciju, Crotone, Treviso, Atalantu, Arezzo i AS Pizzighettone prije nego je 2008. godine objesio kopačke o klin.

Trenersku karijeru je također nastavio graditi u susjednoj državi gdje je prvotno radio u omladinskom pogonu Brescije, a 2014. godine je dobio prigodu i privremeno voditi prvu momčad. Uslijedilo je vođenje Mantove, a 2017. preuzima Pro Patriju s kojom je u sezoni 2017./18. izborio promociju u Serie C. Tamo se zadržao više od četiri godine prije nego što je u lipnju prošle godine predstavljen kao novi trener Südtirola s kojim je dogovorio suradnju na dvije sezone. Već u prvoj uspio je ispuniti ambicije kluba.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter