Verbalni delikt u Nogometnom savezu Bjelovarsko-bilogorske županije?

Screenshot: YouTube ZVONO eu
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Predsjednik Nogometnog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije i član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza Slavko Prišćan je protiv 38-godišnjeg Dražena Težaka, člana NK Galovac, podnio disciplinsku prijavu tijelima Saveza zbog navodnog vrijeđanja i klevetanja.

Prišćan u prijavi navodi da je navedeni 15. rujna ove godine s Facebook profila na članak “SPOR OKO IGRALIŠTA Lokalni buntovnik traktorom iščupao nogometni gol, a sad ga mora vratiti na mjesto” koji je objavljen na portalu bjelovar.live napisao komentar “Bolje pišite o Prišćanu i njegovim ne zakonitim radovima u HNS nego prozivati čovjeka koji se bori za svoj zakoniti posjed”.

Prijavljeni ima pravo da se u roku od tri dana od objave disciplinske prijave u glasniku županijskog saveza očituje, a prema propisima HNS-a zbog navodnog vrijeđanja i klevetanja predsjednika županijskog saveza prijeti mu novčana kazna te zabrana igranja na dvije do šest utakmica.

Zapanjuje ažurnost Slavka Prišćana u ovom slučaju kada se zna da je dotični koji je ujedno i kao član HDZ-a predsjednik općine Rovišće, te trener Dinama iz Predavca, sredinom prošle godine zajedno s još četiri kolege svoj mandat u Izvršnom odboru HNS-a stavio u mirovanje jer je Sportska inspekcija utvrdila da zajedno s Marijanom Kustićem, Đurom Bukvićem, Nenadom Horvatićem i Božom Galićem krši zakon jer kao državni službenici koji su na funkcijama saborskog zastupnika, župana, gradonačelnika, načelnika općina itd., zbog mogućeg sukoba interesa ne mogu biti u upravljačkom tijelu Saveza. HNS je zbog toga oformio novo tijelo tzv. Savjet Izvršnog odbora preko kojeg su navedeni ostali na izvoru informacija te su i dalje sudjelovali u radu, ali više nisu imali pravo glasa na sjednicama IO.

>> Uklonjeni HDZ trojac HNS ‘izvršnika’ ponovno jaše; Ured za šport demantirao Slavka Prišćana

>> Jeb’o etiku, jeb’o zakone: Izbačeni HDZ-ovci ponovno u nogometnoj ‘vladi’!

Dakle prema institucijama hrvatske države utvrđeno je da je Slavko Prišćan svoj mandat u prošlom mandatu IO HNS-a obavljao suprotno propisima što znači da tvrdnje disciplinski prijavljenog Dražena Težaka i nisu bile pucanj u prazno.

Navedena prijava stoga više upućuje da se radi o još jednom načinu pokazivanja mišića od strane vladajućih u HNS-u, u ovom slučaju Slavka Prišćana, kojim se šalje poruka svima onima koji se ne slažu s njihovim načinom rada, te poručuje da im je bolje šutjeti i ne zamjerati im se jer u suprotnom mogu trpjeti posljedice.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email