Viktor Kassai na čelu ruskih nogometnih sudaca

Foto: Wikimedia
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nakon belgijskog još jedan europskih nogometni savez je odlučio svoju sudačku organizaciju povjeriti stranom državljaninu. Od početka ove godine na čelo ruskih sudaca je imenovan bivši mađarski sudac Viktor Kassai.

>> Englez dobio zadatak reformirati sudačku organizaciju u Belgiji

Kassai je na toj poziciji zamijenio Aleksandra Egorova koji je proteklog mjeseca podnio ostavku nakon mnogobrojnih kritika koje su uslijedile od strane klubova, a koje su se odnosile na loše suđenje u ruskoj premijer ligi te probleme pri uvođenju VAR-a. U kritikama je prednjačio CSKA čiji je predsjednik Evgeni Giner suspendiran na tri mjeseca zbog uvreda upućenih Egorovu.

44-godišnji Kassai je FIFA sudac od 2003. godine, a sudio je četiri utakmice na Svjetskom prvenstvu 2010. godine, uključujući i polufinalni ogled Njemačke i Španjolske. Pripala mu je i čast da bude glavni arbitar u finalu Lige prvaka 2011. godine kada je Barcelona na Wembleyju bila bolja od Manchester Uniteda (3:1) kao i u finalu Olimpijskih igara 2008. godine u Pekingu kada je Argentina slavila nad Nigerijom (1:0). Aktivno se bavio suđenjem do konca prošle godine te je i ove sezone sudio Ligu prvaka.

Ovo nije prvi puta da je stranac na čelu sudačke organizacije Ruskog nogometnog saveza jer je tu funkciju od 2011. do 2013. godine obavljao bivši talijanski sudac Roberto Rosetti koji je danas na čelu Uefine komisije sudaca.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email