Villarreal i Atletico Madrid zatražili da prvenstvenu utakmicu igraju u Miamiju

Foto: Tom Garfinkel/Instagram
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Španjolski nogometni savez je zaprimio zajednički zahtjev LaLige, Villarreala i Atletico Madrida koji su zatražili da se utakmica 16. kola španjolske prve lige između ova dva kluba, a koja je na rasporedu 6. prosinca 2019. godine, odigra na stadionu Hard Rock u Miamiju.

>> Utakmice LaLige igrat će se na sjevernoameričkom kontinentu

Korak je to u realizaciji sporazuma koji je vodstvo španjolske nogometne lige u kolovozu prošle godine postiglo s multinacionalnom kompanijom Relevant, a prema kojem je između ostaloga dogovoreno da će se barem jedan susret LaLige igrati u Sjedinjenim Američkim Državama ili Kanadi u razdoblju od 15 godina.

Predsjednik i vlasnik kompanije Relevant je Stephen Ross koji je ujedno i vlasnik NFL momčadi Miami Dolphis te suvlasnik stadiona Hard Rock u Miamiju tako da lokacija možebitne utakmice nije iznenađenje.

U svom zahtjevu LaLiga pojašnjava da je utakmica na sjevernoameričkom kontinentu dio strategije daljnjeg međunarodnog rasta, a s ciljem da se liga dodatno približi milijunima navijača u SAD-u. Tvrde da će tako korist imati ne samo klubovi, igrači, navijači i liga nego i čitav španjolski nogomet koji će se tako brendirati na internacionalnom nivou.

Predsjednik LaLige Javier Tebas je ovom prilikom rekao: “Ova utakmica će biti dodatni zamašnjak našoj internacionalnoj strategiji koja je polučila odlične rezultate za sve klubove. Nadamo se da ćemo ovaj put uspjeti provesti ovu pozitivnu akciju za sve, kao što to rade druge lige poput NFL-a ili NBA-a kada organiziraju utakmice u inozemstvu.”

Villarreal je kao formalni domaćin utakmice već najavio koje kompenzacije će ponuditi svojim sezonskim pretplatnicima ukoliko održavanje utakmice u Miamiju bude odobreno. Tako su najavili da će pretplatnici moći birati između popusta od 40% na pretplatu za iduću sezonu, ulaznice za utakmicu ove dvije momčadi na stadionu Wanda Metropolitanu u Madridu (3.000 dostupnih ulaznica) ili putovanje na utakmicu u Miami (600 dostupnih mjesta).


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email