Vlada prihvatila izmjene Zakona o sportu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nakon tek nekoliko minuta prezentacije, Vlada Republike Hrvatske danas je i službeno dala pozitivno mišljenje o prijedlogu hitnih izmjena Zakona o sportu. Skoro šest mjeseci trebalo je da prijedlog hitnih izmjena Zakona dođe do faze da Vlada o njemu daje mišljenje, koje je bilo pozitivno. Već ujutro je na užem kabinetu Vlade sve prošlo pozitivno za ovaj prijedlog, a onda je na kasnoj sjednici, koja je zbog proslave 24. obljetnice Oružanih snaga bila u 15 sati, uz izvjestitelja Vedrana Mornara, ministra znanosti i sporta, prijedlog i službeno prošao Vladu uz pozitivno mišljenje.

Sada slijedi čekanje da Sabor obavi svoj dio posla. Prema najavama, to bi se trebalo odraditi u sljedeća dva tjedana, tako da bi do 15. lipnja Zakon i službeno trebao biti izglasan. Završena bi time bila epopeja koja traje već mjesecima, a kako je sve izvjesnije da od cjelokupne promjene Zakona o sportu neće biti tako brzo gotove (ako uopće i budu), ovo rješenje bi na kraju moglo biti dugoročnije. Proceduralno, predsjednik Sabora Josip Leko sad će morati staviti točnu satnicu ove točke, predlagatelji će je obrazložiti, obavlja se jedno formalno čitanje i odmah se onda obavlja glasanje.

Kako je tekla borba za promjenu ovih zakonskih rješenja pročitajte ovdje, a kako je tekla današnja rasprava na Vladi pogledajte u videoprilogu:

Damjan Raos Carić


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter