Vušković se odbio nagoditi s Njemačkim nogometnim savezom

Screenshot: You Tube

Mladi hrvatski reprezentativac i nogometaš HSV-a Mario Vušković odbio je ponudu Njemačkog nogometnog saveza da prizna krivnju u slučaju optužbi za uzimanje dopinga. Zauzvrat mu je ponuđena kazna suspenzije manja od godine dana iako prema propisima maksimalno može biti kažnjen i s četiri godine zabrane igranja, objavio je Hamburger Abendblatt.

Vušković je kaznu trebao saznati prošlog petka, no sudac Stephan Oberholz na koncu se odlučio za odgodu pravorijeka te je obznanio da će ona strankama biti dostavljena u pismenom obliku u roku od najviše dva tjedna.

Mladi stoper je privremeno suspendiran od studenog prošle godine kada je bio pozitivan na eritropoetin. U prosincu je i B uzorak bio pozitivan, a mladi stoper je da dokaže svoju nevinost bio podvrgnut čitavom nizu testova pa je tako prošao detektor laži u Engleskoj koji sugerira da je vjerojatnost za namjerno korištenje dopinga u njegovom slučaju manja od jedan posto. U studenom je pak u bolnici u Hamburgu bio podvrgnut skeniranju kože kako bi pokazao da na njegovom tijelu nema tragova korištenja hipodermnih igala.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter