Za dokumentarni serijal “Junaci našeg doba” Blažičko dobio 1,5 milijuna kuna

Grafika: HRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Hrvatska radiotelevizija je za dokumentarni serijal “Junaci našeg doba” koji se trenutno ponedjeljkom prikazuje na HTV 1 tvrci Nogomet promocija – Football Promotion d.o.o. koja je u vlasništvu Ivana Blažička isplatila 1,56 milijuna kuna.

Serijal, koji se emitira od 6. travnja, kroz pet epizoda prati najzaslužnije za uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji kada su Vatreni osvojili srebrnu medalju. Prikazi sedam odigranih utakmica te doček nogometaša u Zagrebu podloga su za iznošenje osobnih, emotivnih i inspirativnih priča o Luki Modriću, Mariju Mandžukiću, Ivanu Rakitiću, Danijelu Subašiću, Ivanu Perišiću te izborniku Zlatku Daliću i ostalim reprezentativcima, kao i o momčadi u cijelini. U pripremi i realizaciji serije korišteni su materijali snimljeni za vrijeme Svjetskog prvenstva, ali i posebni intervjui, arhivski materijali i sva raspoloživa građa.

Redatelj serijala je Zlatko Mijoč dok su scenaristi Mislav Brcko i Ivan Blažičko. Potonji je za SN izjavio: “U seriji je riječ o prisjećanju na sve ono što je prethodilo i sve ono što se događalo na SP u Rusiji prije dvije godine. Ideja za snimanje ovog „dokumentarca” došla je iz jednog naslova u francuskom „L’Equipeu”. Novinar je, naime, tekst uoči finalne utakmice naslovio „Djeca imigranata protiv djece rata”! Pa iako su biografije naših reprezentativaca poznate, vjerujemo da smo u seriji dobili svjedočanstva koja do sada nismo čuli ni vidjeli. Prijavili smo se kao produkcijska kuća na natječaj HRT-a prošle godine i moram zahvaliti ekipi HRT-a koja je gotovo plebiscitarno podržala projekt.”

Svaka epizoda traje 52 minute, a HRT za nju izdvaja po 313.575 kuna što daje ukupni iznos od 1.567.875 kuna. Kad se uzme u obzir iznos koji je plaćen po jednoj epizodi “Junaci našeg doba” su drugi najskuplji izabrani dokumentarni program.

Javna televizija je u 2019. godini za nabavu dokumentarnog programa putem javnog poziva ukupno izdvojila 10,7 miljuna kuna. Navedni iznos se odnosi na 18 neovisnih proizvođača s kojima je naposljetku sklopljen ugovor. Ukupno je na pozivu kad je dokumentarni program u pitanju sudjelovalo 137 ponuđača s 241 ponudom.

U kreiranju serijala je sudjelovala i ekipa Hrvatske nogometne televizije, uključujući Gorana Ciglara, Milu Horvat, Anđelka Kecmana, Domagoja Glavaka, Nenada Petrića, Davora Komeričkog i Sašu Marića. Nakladnik HNTV-a je tvrtka VOX-Nogomet koja je također u 90% vlasništvu Ivana Blažička, te je posrednik u prodaji TV prava za HNL.

Pročitajte još:

>> Od TV prava za HNL najviše zarađuje tvrtka Ivana Blažička


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email