Za ili protiv izbora u Dinamu – pitanje je sada?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Inicijativa “Za naš Dinamo” i prošli je tjedan intenzivno nastavila s aktivnostima. Nakon druženja na Jarunu, u petak je četvorka Bišćan, Marić, Šimić i Šokota popularno nazvana “Generacija ’97”, pozvala dinamovce na druženje u jedan caffe bar u Peruanskoj ulici.

The Ultimate Managed Hosting Platform

S druge strane i sve veći broj osoba iz javnog života, prvenstveno sportaša, nastavlja s javnim izražavanjem podrške za raspisivanje izbora u GNK Dinamo. Nakon bvišeg legendarnog napadača Kujtima Shale, proslavljenog vaterpolskog reprezentativca Dubravka Šimenca, košarkaškog reprezentativca Krune Simona i nogometnog reprezentativca Eduarda da Silve, ovaj tjedan su se izjasnili i boksač Željko Mavrović, ultimate fight borac Mirko “Cro Cop” Filipović, bivši belgijski reprezentativac Branko Strupar i poznati glumac Hrvoje Kečkeš.

Mirko Filipović je u svome otvorenom pismu istaknuo:
– Volim nogomet, ali ga nažalost premalo pratim. Kao i u svim segmentima društva, a tako i u sportu, zalažem se za demokraciju i demokratsku proceduru. Što se tiče situacije oko Dinama, smatram da je pravedno i demokratsko rješenje sistem po načelu ‘jedan član – jedan glas’, kao što je i u većini europskih klubova koji funkcioniraju kao udruge.

eljko Mavrovi Foto: Za na Dinamo

Na njega se nadovezala “Šaka sa Srednjaka” Željko Mavrović:
– Zagreb zaslužuje NOGOMET i NOGOMET pripada i stoji Zagrebu. Bilo bi sjajno ponovo imati puni stadion. Dio sam generacije koja je 80-ih hodočastila Maksimirom. Volio bih da nam djeca imaju priliku doživjeti takvu atmosferu. Moje je srce i podrška svake vrste sa onima koji imaju ideju i snagu to ostvariti.

Glumac Hrvoje Kečkeš bio je još izravniji i otvoreniji prema sadašnjem vodstvu kluba:
– Sa velikim nestrpljenjem i veseljem iščekujem dan koji se sasvim izvjesno bliži! Dan kada ćemo svi članovi moći konačno izabrati vodstvo našeg kluba, ljude koji žive ZA DINAMO, a ne OD DINAMA!

Sve veći broj javno poznatih osoba koje se određuju prema stanju i prvenstveno načinu vođenja Dinama, vrlo vjerojatno će i u danima i tjednima koje dolaze potaknuti i ostale da se izjasne.

Još prije je inicijativu Zajedno za Dinamo podržalo nekoliko istaknutih pojedinaca i navijača Dinama: Sanja Doležal, Hamed Bangoura, Drago Plečko, Renman i drugi.

U nedjelju četvorku je ugostio i Aleksandar Stanković u svojoj emisiji “Nedjeljom u 2”.

Priopenje povjerenika Dinama

Ni Zdravko Mamić ne miruje. U subotu je na Maksimiru organiziran sastanak povjerenika Dinama koji su nakon svega izdali priopćenje. U njemu su istaknuli da u Dinamu postoji demokracija, jer su oni ti koji hodaju po cijeloj Hrvatskoj i ostalim zemljama te učlanjuju ljude u Dinamo i predstavljaju ih u Skupštini Dinama, što je demokratski. Istaknuli su i da je Dinamo trenutno najbolji klub u Hrvatskoj s najboljim rezultatima u svojoj stogodišnjoj povijesti, a da svatko tko to ne vidi se treba zapitati zašto – povjerenici smatraju da to sigurno nije iz ljubavi prema Dinamu.

Ivan iki prima lansku i dres od Tomislava Svetine Foto: GNK Dinamo

Dinamo je u srijedu, 9. travnja, sudjelovao na trećem simpoziju Udruge pod nazivom ”Vrijeme je za znanost!”, na kojem su istaknuti znanstvenici održali nekoliko predavanja na temu znanosti, društva, medija i globalizacije. Posljednje predavanje naziva ”Granica je samo u nama!” bilo je ono poznatog znanstvenika Ivana Đikića kojeg je glavni direktor kluba Tomislav Svetina iznenadio poklonima: dresom Dinama s prikladnim brojem za “fantaziste” – 10 te članskom iskaznicom.

U četvrtak je osnovana i Udruga Bad Blue Boys Fan Club koju su oformili, nekoć istaknuti, bivši pripadnici navijačke skupine BBB. Oni okupljeni oko Zajedno za Dinamo i ujedinjeni željom da se provedu izbori u Dinamu smatraju ih plaćenicima. Na posljednjoj utakmici protiv Rijeke “novoosnovani” su im odgovorili porukom sa sjevera Maksimira: “Vaše su vođe crvene”, očito podržavajući, Mamićevo etiketiranje svih onih koji su protiv sadašnjeg vodstva i načina vođenja Dinama, da su ustvari u službi SDP-a. Zavade među Boysima već su išle na mlin Zdravku Mamiću u prikazivanju da organizirana navijačka skupina nije jedinstvena u želji za njegovim odlaskom. Na žalost nemali broj puta bi to dovelo do krvavih obračuni među sadašnjim predstavnicima BBB-a i onih koji su nekoć bili aktivni, a reaktivirali su se tek kada je trebalo zaštiti Zdravka Mamića i njegovo upravljanje klubom. Očito će se krvavi scenarij nastaviti, jer je u petak, dan nakon osnivanja BBB Fan kluba, u podne u Zagrebu pretučen jedan od istaknutih Boysa koji su za Mamićev odlazak.Nakon toga je, kako javlja Tportal, druga strana uzvratila…

Osim istupa sadašnjih zaposlenika i članova Izvršnog ili Nadzornog odbora Dinama valja istaknuti da je podršku Mamiću dalo i nekoliko bivših igrača Dinama, među njima su najistaknutiji Štef Lamza, Igor Cvitanović, Marijan Vlak, Tomislav Rukavina, Goran Jurić… Sadašnje vodstvo Dinama ima podršku i u strukturama HNS-a, pa je tako jučer Zdravko Mamić postavljen za prvog potpredsjednika HNS-a.

Prateći medije u posljednje vrijeme stiče se dojam da je sve više onih koji traže demokraciju u Dinamu, dok izvršni predsjednik Dinama u svakom svom nastupu ističe kako ima dovoljno onih koji ga podržavaju. Tu ga ipak demantira i sam broj navijača na stadionu, ali i poruke koje se najčešće čuju od malobrojnih posjetitelja na njemu. Pitanje inicijative “Za naš Dinamo” još uvijek nije dobilo odgovor: ukoliko je Mamić uvjeren da je najbolje rješenje za Dinamo, zašto se boji raspisati izbore i pobijediti na njima? Mamić im odgovara protupitanjem: zašto pozivom na izbore i porukama o lošem Dinamu destabiliziraju tim ljudi koji je ovoliko godina zaredom prvak i ovako je dominantan u HNL-u i HNS-u? S obzirom da je stav našeg portala da su upravo navijači ti kojima je najviše stalo do nogometa, klubova i dobrih rezultata, te da će navijači uvijek odabrati dobrobit kluba ispred svakog interesa pojedinaca, pitamo se ne bi bilo najbolje da odgovor na sva otvorena pitanja daju upravo oni zbog kojih Dinamo postoji – navijači. Iz kojeg god tabora bili?

Marijo Vrlički


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Zadnje objavljeno

Twitter