Za Ištvanića skupljeno preko 60 000 kuna: Dok god ima još jedan Dinamovac na svijetu, nijedan neće ostati sam

Foto: Dinamo - to smo mi
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Udruga članova “Dinamo to smo mi” objavila je kako je u nedavnoj humanitarnoj akciji “Dinamovci za Dinamovca” u kojoj se skupljao novac za liječenje sina Dinamove legende Slavka Ištvanića uplatila na račun obitelji Ištvanić 62 706 kuna.

Podsjetimo, na 29. obljetnicu nikad odigrane utakmice Dinama i Zvezde (13. svibnja 1990.) članovi Dinama okupljeni u Udrugu “Dinamo to smo mi” organizirali su u Cibonu humanitarnu utakmicu između momčadi “Dinamo 90-ih” i “Nogometnih ikona HNL-a”, a nastupila su neka od najveći Dinamovih legendi poput Zvonimira Bobana, Kujtima Shale, Vjekoslava Škrinjara, Igora Cvitanovića, Daria Šimića, Silvia Marića, Tomislava Šokote, Gorana Vlaovića, Marija Stanića i mnogih drugih.

“Svaki Dinamovac koji je na neki način sudjelovao u ovoj akciji, kupljenom ulaznicom, donacijom, igranjem na Draženovom parketu, kupljenom majicom zapravo je utjelovio duh dinamovštine i savršeno zaokružio “Dinamovci za Dinamovca” akciju i jasno pokazao – dok god ima još jedan Dinamovac negdje na svijetu, nijedan od nas neće ostati sam, onda kad mu je najteže. Slavko Ištvanić dao je Plavima najljepše, ali i najteže i najbolnije trenutke svog života i naša je dužnost bila biti tu onoliko srčano koliko je on tu uvijek bio za nas”, priopćili su na kraju iz Udruge “Dinamo to smo mi”.


Objavili su kako je od ulaznica i donacija na utakmici skupljeno je 66 998 kuna, a donacije na poseban žiro račun iznosile su 10 708 kuna, dok je kroz sponzorstvo Pivovare Medvedgrad i Samsunga skupljeno još 15 000 kuna. Ukupno je skupljeno 92.706 kn.

Troškovi dvorane, tiskanja ulaznica, zaštitarske tvrtke, policije, izrade majica za utakmcu, i ostalog iznosio je 30 000 kuna.

“Osim spomenutih sponzora u organizaciji ove akcije još su nam pomogli Catering Kvatrić, Jamnica, Futsal Dinamo i deseci volontera koji su sve ovo odradili. Njima od srca hvala”, kazali su u Udruzi “Dinamo to smo mi” i dodali kako uskoro namjeravaju predstaviti i nacrt Fonda za pomoć legendama kluba, kao i da ova akcija postane tradicionalna.

“Nadamo se kako će se idućoj akciji pridružiti i sadašnji Dinamovi igrači i trener Bjelica koji su nam ovo proljeće priuštili neke od najnezaboravnijih trenutaka na tribini, a koji su iz ovih ili onih razloga bili onemogućeni u dolasku u Cibonu. Niti jedan Dinamovac na terenu niti tribini nije zaslužio da bude uskraćen za takav spektakl.  Najveći zalog Dinamove budućnosti leži baš u tome – imajte hrabrosti slijediti dečke koji ne pitaju. I nikad ne zaboravite, Dinamo – to smo mi!”, kazali su u Udruzi “Dinamo to smo mi”.

Dinamo – to smo mi


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email