Search
Close this search box.

Zabranjeno pušenje na EURO 2016.

Dvanaest godina nakon što je zabranjeno pušenje na klupama, u sklopu UEFA projekta “Poštujte svoje zdravlje“, na završnom natjecanju EURO 2016 na svih 10 stadiona bit će zabranjeno pušenje. Volontere i redare će se obučiti da pušače upozore i zaustave, prvenstveno radi štetnosti za nepušače, a ujedno i kao promocije zdravog života. Zabranjene će biti uz cigarete i elektronske cigarete.

Projekt se radi u suradnji s EHSNmdash;om (European Healthy Stadia Network) i WHFmdash;om (World Heart Federation). UEFA nadalje navodi kako se akcija provodi radi želje za potpunom zabranom korištenja duhana, njegove prodaje i promocije, a nogomet je najbolji za takvu akciju.

Da neće biti lako provesti ovu hvalevrijednu namjeru u djelo, dokaz su nogometni treneri. Slaven Bilić je plaćao kazne zbog pušenja gdje god da je bio trener. Čak su se i Turci, koji su na glasu kao okorjeli pušači, zgražali nad količinom cigareta koju popuši Slaven. Primjer pušača na klupi je i legendarni Ćiro koji i dan danas zapali na klupi. Ako nisu uspjevali kontrolirati jednog čovjeka, bir će zanimljivo vidjeti kako će cijeli stadion.

Renato Čupić

Zadnje objavljeno

Twitter