Zabranjeno pušenje na EURO 2016.

Dvanaest godina nakon što je zabranjeno pušenje na klupama, u sklopu UEFA projekta “Poštujte svoje zdravlje“, na završnom natjecanju EURO 2016 na svih 10 stadiona bit će zabranjeno pušenje. Volontere i redare će se obučiti da pušače upozore i zaustave, prvenstveno radi štetnosti za nepušače, a ujedno i kao promocije zdravog života. Zabranjene će biti uz cigarete i elektronske cigarete.

Projekt se radi u suradnji s EHSNmdash;om (European Healthy Stadia Network) i WHFmdash;om (World Heart Federation). UEFA nadalje navodi kako se akcija provodi radi želje za potpunom zabranom korištenja duhana, njegove prodaje i promocije, a nogomet je najbolji za takvu akciju.

Da neće biti lako provesti ovu hvalevrijednu namjeru u djelo, dokaz su nogometni treneri. Slaven Bilić je plaćao kazne zbog pušenja gdje god da je bio trener. Čak su se i Turci, koji su na glasu kao okorjeli pušači, zgražali nad količinom cigareta koju popuši Slaven. Primjer pušača na klupi je i legendarni Ćiro koji i dan danas zapali na klupi. Ako nisu uspjevali kontrolirati jednog čovjeka, bir će zanimljivo vidjeti kako će cijeli stadion.

Renato Čupić


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter