Zagrebački derbi za buduće studente – humanitarnom utakmicom Alumnus Sesvete i Futsal Dinamo pomažu blizancima s posljedicama cerebralne paralize

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Sportska dvorana Jelkovec u petak u 20.00 sati bit će poprište borbe dvaju gradskih rivala – Alumnus Sesveta i Futsal Dinama, a ta utakmica pretposljednjeg kola Prve HMNL bit će i više nego posebna.

Oba zagrebačka kluba naveliko su poznata po svom humanitarnom djelovanju, a sada će još jednom pokazati veliko srce i pružiti pomoć onima kojima je to potrebno.

Alumnus Sesvete i Futsal Dinamo u petak će igrati za Leonea i Renata. 

Leone i Renato sedamnaestogodišnji su blizanci s posljedicama cerebralne paralize. Pohađaju drugi razred srednje škole po redovnom individualiziranom programu. Leone X. gimnaziju, a Renato XV. gimnaziju uz pomoć asistenta.

Kako kaže njihova majka Željka Dostal Brašnić, veliki su borci od samog početka.

”Uključeni su u brojne aktivnosti kako bi osvijestili okolinu koliko su velike mogućnosti djece i osoba koje imaju teškoće u razvoju. ”

Leone i Renato između ostalih aktivnosti putovali su i u Pariz te sudjelovali na konferenciji Cities for life, godišnjoj konferenciji gradonačelnika najrazvijenijih gradova svijeta.

”Bili su predstavnici Hrvatske između 24 djece iz cijelog svijeta i imali priliku govoriti o stanju dječjih prava u Hrvatskoj, školovanju, medijskim slobodama i odnosu prema djeci s teškoćama u razvoju”, kazala je majka Željka.

Uz sve to, Leone i Renato uspješni su polaznici tečajeva programiranja i matematike na MIOC-u i FER-u te im je želja nastaviti studirati upravo na FER-u ili na nekom srodnom fakultetu. 

Ovi sedamnaestogodišnji blizanci 2018. godine odradili su deset tjedana terapije robotske neurorehabilitacije. Kako ističe njihova majka,  terapija je vrlo učinkovita i kompletna te psihički i fizički vrlo intenzivna. Izvodi se šest dana tjedno po sedam sati i zahtjeva ozbiljan rad, a Leone i Renato s puno entuzijazma i volje sudjelovali su u tim vježbama i pokazali su odlične rezultate .

No, obzirom na vrlo visoke troškove rehabilitacije, nakon 10 tjedana morali su prekinuti s terapijom i odgoditi ju za neko bolje vrijeme. Cjelokupan iznos rehabilitacije za Leonea i Renata u trajanju 10 tjedana iznosi oko 250.000 kuna, odnosno 25.000 kn po tjednu rehabilitacije.

Predsjednik Nadzornog odbora Alumnus Sesveta Milan Martulaš čuvši ovu priču, odmah je došao na ideju o humanitarnoj utakmici.

”Oni puno daju svijetu, moramo im bar na neki način to vratiti. Naš klub je studentski te nam je još draže pomoći budućim studentima, a znamo da se Futsal Dinamo također uvijek rado odazove ovakvim akcijama. Kada bi prikupili novac barem za jedan tjedan tih terapija koje su se na tim dječacima pokazale učinkovitima – bilo bi odlično”, kazao je Martulaš te naglasio kako posjetitelji neće kupovati klasične ulaznice, već će uplatiti donacijski ”tiket” od 30 kuna.

Iz Futsal Dinama također podržavaju ovu hvalevrijednu akciju.

”Super ideja. Uvijek treba pomoći, kada se god može. Futsal Dinamo je kroz povijest uvijek pokazivao humanitarnu notu. Nadam se da će naših navijača doći što više. Očekujem jedan pravi zagrebački derbi i  zanimljivu utakmicu koja će biti još posebnija baš time što je humanitarna”, kazao je kapetan Futsal Dinama Matija Đulvat.

Ukoliko ipak niste u mogućnosti doći na ovaj gradski derbi, iz Alumnusa poručuju kako novac za sedamnaestogodišnje dječake možete uplatiti i na žiroračun kluba s namjenom: ”Donacija za terapije Renata i Leonea” , a sva sredstva bit će proslijeđena za njihove terapije.

Podsjetimo na kraju, pretposljednje kolo Prve HMNL u kojem se Alumnus susreće s Futsal Dinamom bit će važan dvoboj za  domaćine iz Sesveta budući da  trenutno vode utrku za ulazak  u playoff sa šibenskom Crnicom, a pobjeda nad gradskim rivalima Futsal Dinamom dovela bi ih do ruba doigravanja za Prvaka Hrvatske.

”Pozivam sve ljubitelje futsala da dođu u petak u Jelkovec pogledati jednu zanimljivu utakmicu, a ujedno i pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Zajedno možemo učiniti ovaj svijet ljepšim”, naglasio je za kraj Martulaš.

ŽIRORAČUN MNK ALUMNUS SESVETE (namjena: ”Donacija za terapije Renata i Leonea)

PBZ d.d. – HR55 2340 0091 1103 3670 5


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter