Zahvaljujući modernoj tehnologiji Odjel za članstvo Hajduka izradi dva članstva u minuti i čuva milijune podataka

Foto: Naš Hajduk
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

U novouređenim prostorijama Razreda u Domu mladih održan je meet up „CRM između tribina i terena“ na kojem su okupljeni mogli čuti koja tehnologija stoji iza učlanjivanja desetina tisuća članova Hajduka svake godine.

Na samom početku predstavljeni su govornici koji imaju značajnu ulogu u razvoju CRM sustava. Svoja iskustva u nešto više od sat vremena prezentacije podijelili su Teo Prkić, voditelj Odjela za članstvo, Domagoj Piplica volonter Našeg Hajduka te Dragan Vujnović vlasnik i direktor Maven Mulea, partnerske tvrtke Salesforcea.

Prvi dio o tehnološkom aspektu razvoja ovog modernog sustava prezentirao je Domagoj Piplica.

 “Primarna motivacija je efikasnost i automatizacija procesa. Uz to, važno nam je i prikupljanje informacija o članovima, a sve kako bi njima mogli posvetiti više vremena i bolje odgovarali na njihove potrebe”, pojasnio je Piplica što stoji u srži ove inicijative.

Zatim je riječ preuzeo Teo Prkić pojašnjavajući što je sve ovaj sustav omogućio Odjelu za članstvo.

– “Hajduk je zapravo jedini klub u Hrvatskoj koji ima ovoliki broj članova što dokazuje podatak da cijela baza članova broji više milijuna podataka. U ovom području je Hajduk sigurno nekoliko koraka ispred konkurencije i to ne samo iz svijeta sporta”, pozicionirao je Hajduk kao pionira na ovom području Prkić.

U protekloj godini razvio se cijeli niz mogućnosti u radu s članovima koji su oni mogli direktno osjetiti, ali i koja su poboljšala rad Odjela za članstvo.

– “Dvije trećine članstava dolazi online ili kroz bankovne izvode, a oba kanala su sada u velikoj mjeri automatizirani. Za razliku od ranije, sada jedna osoba u 8 sati može izraditi više od tisuću članstava”, naglasio je važnu novost u radu Odjela za članstvo Prkić.

Posljednji se okupljenima obratio Dragan Vujnović koji, kao vlasnik tvrtke Maven Mule, uz Naš Hajduk radi s brojnim svjetskim tvrtkama poput RollsRoycea i Vodafonea.

– “Drago mi je da smo i mi dio ovog pokreta i da je Naš Hajduk postao prva neprofitna organizacija u Hrvatskoj koja koristi najmoderniju CRM tehnologiju. Također, tim potezom je omogućio i ostalima da nekad u budućnosti koriste ovaj program”, ponosno je istaknuo Vujnović.

Na samom kraju prezentacije pozvani su svi potencijalni volonteri koji su radili u sličnim sustavima te je nastavljeno neformalno druženje na kojem su se razmjenjivala iskustva i nove ideje za daljnji razvoj članstva u Hajduku, navode iz Našeg Hajduka.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter