Zbog kašnjenja plaća nogometaši Šibenika održali štrajk upozorenja

Foto: HNK Šibenik
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zbog kašnjenja u isplatama primanja nogometaši Šibenika su danas održali štrajk upozorenja tako što su preskočili trening koji je bio zakazan za 15 sati, objavio je šibenski portal. Prema pisanju Sportskih novosti zaostaci prema njima iznose jednu plaću, a prema trenerskom kadru predvođenom Marijom Rosasom dva i pol mjeseca.

Od studenog prošle godine većinski vlasnik Šibenika je tvrtka Football Smart International iza koje stoje kolumbijski investitori predvođeni direktorom Eduardom Zapatom Fernandom Sierrom. Ispred vlasnika oglasio se Francisco Cardona koji je rekao: “Istina je da smo u određenom zaostatku s našim pokrivanjem prispjelih obveza, ali to ćemo riješiti do kraja tjedna. Ništa nije zabrinjavajuće. Nisam zabrinut zbog imidža kluba, to se događa i drugdje, ja sam skoncentriran sada da čim brže riješimo ovu situaciju oko igrača i trenera, zaposlenika koji imaju svoje obitelji. Nakon ovog nešto slično neće se nikada više ponoviti. Kada riješimo ovo financijska slika kluba će se stabilizirati za dulje razdoblje. Sve ćemo napraviti da posljedice po klub budu minimalne, podsjećam, prošle godine su kašnjenja bila i tri mjeseca pa se nitko nije ovako brinuo za minimalno kašnjenje. Ne razumijem to, ali u drugu ruku i razumijem. U svakom slučaju idemo dalje, sve će se riješiti.”

Povodom situacije na Šubićevcu oglasila se i Hrvatska udruga “Nogometni sindikat” koja je kratko poručila: “Zabrinjava nas situacija u HNK Šibenik i nadamo se da će se pronaći rješenje i da će dug prema igračima biti podmiren.”

Narančasti se nakon 17. kola HT Prve lige nalaze na sedmom mjestu ljestvice s 18 osvojenih bodova te skorom od pet pobjeda, tri remija i devet poraza.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter