Search
Close this search box.

Zdravko Mamić mora platiti odštetu Našem Hajduku

Udruga Naš Hajduk je priopćila da joj je bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić odlukom Općinskog suda u Splitu dužan isplatiti odštetu od pet tisuća eura.

U priopćenju Udruge se navodi:

 “Odlukom Općinskog suda u Splitu, Zdravko Mamić dužan je Našem Hajduku platiti iznos od 5.000 eura (37.672,45 kuna) uvećan za zatezne kamate.

Sud je ustvrdio da je u nizu njegovih javnih nastupa Mamić očito imao namjeru prikazati Naš Hajduk kao kriminalnu, nesposobnu i manipulatorsku organizaciju, politički angažiranu i zlonamjernu grupu ljudi koja ima odlike mafije i cilj ‘uništiti Hajduk i razarati hrvatsko tkivo’.

Tužba protiv odbjeglog i osuđenog šefa nogometne zločinačke organizacije podnesena je još prije nekoliko godina, kako bi se i na ovaj način zaštitila prava i čast desetaka, a sada i stotina tisuća članova Hajduka.

Sud je potvrdio da su apsolutno svi Mamićevi navodi bili netočni, ali i zlonamjerni, izrečeni isključivo s ciljem gubitka njihovog povjerenja u udrugu, rasipanja članstva i posljedično uništenja modela koji se borio i izborio za pošteni, demokratski i transparentan klub.

U ovom slučaju barem simbolično pokazalo se da je pravda dostižna, nadamo se da će prije ili kasnije ipak dostići i samog Zdravka Mamića.“, zaključuje se u objavi.

Zadnje objavljeno

Twitter