Zlatko Dalić gost Dnevnika Nove TV: ”Ovo mi je jedna od najdražih pobjeda, a sada idemo po prvo mjesto u skupini”

Screenshot: Nova TV

Nakon povijesne pobjede Hrvatske nad Francuskom, Milan Stjelja u Dnevniku Nove TV ugostio je izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića.

Gotovo 24  godine Hrvatska je čekala na ovu pobjedu, stavimo li svjetsko prvenstvo sa strane izbornik Dalić priznaje da mu je ovo jedna od najdražih pobjeda; ”Pobijediti svjetske prvake u Parizu, ispred 80 tisuća ljudi je zaista sjajna stvar. Ovo je moj peti pokušaj i pobjeda”, rekao je izbornik.

Posebnog slavlja kaže nije bilo: ”Nismo puno slavili, samo smo napravili fotografiju da to ostane u povijesti ta pobjeda, malo smo proslavili, danas smo se vratili u Hrvatsku i svatko svojim putem.”

Sve je krenulo što se tiče UEFA Lige nacija neugodnim porazom  od Austrije. ”Bila je zaista neugodna situacija, poraz koji mi nismo očekivali i koji je došao u nezgodno vrijeme odmah na početku. Mislili smo u biti da je Austrija najlakši protivnik na papiru i nakon toga su slijede tri teške utakmice, Danska i Francuska. Onaj tko se vrati nakon tog poraza 0:3, je zaista sjajna momčad. Mislim da bi rijetko koja reprezentacija to uspjela”, ispričao je Dalić.

U napadu je situacija takva da su se tijekom aktualne Lige nacija isprofilirali Ante BudimirAndrej Kramarić: “Dva različita tipa napadača, Ante Budimir je jedan sidraš koji ganja protivnika, gazi suparničke stopere i nametne pa mu onda nedostaje snage u završnici. Andrej Kramarić više izlazi po loptu, tako da s njima dvojicom imamo tu neku raznovrsnost. Žao mi je što se Marko Livaja zarazio koronavirusom, njemu je svakako u reprezentaciji mjesto, a Bruno Petković ovisi sam o sebi.”, kaže izbornik.

“Imamo i na desnoj strani sjajne igrače, Pašalić i Majer sjajne stvari rade, Hrvatska ima veliku širinu i ja sam uvijek optimist da možemo napraviti velike stvari, zajedništvo i dobar rad, da ne bude ozljeda”, izjavio je izbornik i najavio napad na prvo mjesto u skupini A1 Lige nacija: “Imamo sad velike šanse i mislim da će biti ključna utakmica protiv Danske u Zagrebu, šanse će nam biti ogromne ako tu utakmicu dobijemo. Ići ćemo na to, da dobijemo to, Austriju i idemo na prvo mjesto.”

Na koncu je reporter Milan Stjelja pitao Dalića za težak period kroz koji je nedavno prolazio zbog očeve smrti.

“To su moje privatne stvari, bili su teški trenuci za mene, možda sad kad se osvrnem nisam trebao ići iz Osijeka, ali siguran sam da on sve ovo gleda i da je ponosan na mene”, zaključio je izbornik.

Cijeli razgovor pogledajte na portalu gol.hr


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter