Zoran Cvrk: nogometna organizacija je licemjerna

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Povjerenik za sigurnost HNS-a Zoran Crk gostovao je u emisije Vinkovačke TV, a tema je bila aktualizirana prevencija neprihvatljivog ponašanja na nogometnim utakmicama. Skoro sat vremena je strpljivo odgovarao i pojašnjavao probleme i stavove službenog HNS-a. Dosljedan stav, kojeg je imao u emisiji, iznenadio je javnost naviknutu da ljudi iz HNS-a imaju različite stavove kada pričaju o navijačima ili o članovima nogometnog saveza.

Na upit voditelja nije li licemjerno pričati samo o navijačima u kontekstu rasizma, šovinizma i homofobije, dok se predsjednik Davor Šuker slika na Pavelićevu grobu, Zdravko Mamić poručuje homoseksualcima da im je mjesto u frizeraju, a ne nogometu, Damir Vrbanović pjeva uvredljive pjesme Splitu, a Zoran Mamić žali što nije jače udario navijača s kojim se “zakačio” na treningu, odgovorio je:

– U potpunosti ste u pravu. Licemjerno je ne osvrnuti se na sve ono što je netko u našoj nogometnoj organizaciji propustio učiniti. Nemoguće je govoriti što je bilo bilo je, ja sam apsolutno protiv takve rečenice. Očigledno da je nogometna organizacija u prošlosti propustila učiniti puno toga da sačuva svoj ugled. Nogometni savez mora biti ustrajan u provođenju Kodeksa ponašanja prema svima, a ne samo prema navijačima. Ako se ovog puta dogodi da nogometna organizacija postane jednaka prema svim akterima, tada ćemo povratiti dio izgubljenog ugleda.

Iznenadio je mnoge i izjavama oko baklji, oko čega ima čvrst stav o štetnosti i potrebi zabrane istih, te je istaknuto kako je problem i pogrešna poruka kada to Dinamo radi organizirano ili nedavno Cibona, prilikom proslave košarkaške pobjede. Smatra da je problem što nikome nije ni palo na pamet zabraniti takve stvari, kao što brani navijačima i da treba biti dosljedan i zabraniti uporabu baklji, kako navijačima, tako i nogometnim djelatnicima.

Cijelu emisiju možete pogledati ovdje.

BI


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email