Zoran Mamić preuzeo prvu momčad Dinama

Foto: Al Ain
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Dosadašnji sportski direktor Dinama Zoran Mamić vodit će prvu momčad Plavih do konca aktualne sezone nakon što se klub jučer sporazumno rastao s trenerom Igorom Jovićevićem. 

– “Situacija je takva da ne smijemo brzati u odluci i dozvoliti si krivi korak. Europska natjecanja jako su blizu a znamo koliko Dinamu i hrvatskom nogometu znači igranje u europskim skupinama. S ove tri utakmice do kraja sezone dobit ćemo na vremenu do konačne odluke tko će voditi Dinamo u sljedećoj sezoni”, rekao je Zoran Mamić za službene stranice kluba.

Mamić će tako na klupi biti već u nedjelju, 12. srpnja, kada Dinamo na Maksimiru dočekuje najvećeg rivala Hajduka, a vodit će još i prvenstvene oglede s Istrom 1961 i Varaždinom.

Mlađi brat Mamić je sportski direktor Dinama ponovno postao u lipnju prošle godine, a tu poziciju je također obavljao nakon kraja igračke karijere, od 2007. do 2016. godine. Potom je bio i trener Plavih, a u tri sezone na klupi Dinama osvojio je tri prvenstva i dva kupa. U ljeto 2016. godine odlazi iz Maksimira da bi preuzeo Al Nassr, a potom je radio i u Al Ainu te Al Hilalu gdje je dobio otkaz u travnju 2019. godine.

Zoran Mamić je također u lipnju 2018. godine u Aferi Godot zajedno sa svojim bratom Zdravkom te Damirom Vrbanovićem i Milanom Pernarom na Županijskom sudu u Osijeku proglašen krivim za izvlačenje najmanje 116 milijuna kuna iz GNK Dinama dok je državni proračun oštećen za 12,2 milijuna kuna te je nepravomoćno osuđen na četiri godine i 11 mjeseci zatvora. Potvrda ili rušenje te presuda čeka se pred Vrhovnim sudom.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter