Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku ispitalo Dejana Lovrena zbog sumnji u davanje lažnog iskaza

Nakon što nam je koncem prošle godine glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku Zvonko Kuharić, potvrdio da su u tijeku istražni postupci protiv igrača Liverpoola i reprezentativnog stopera Dejana Lovrena, te punice Luke Modrića, danas iz ŽDO-a u Osijeku stiže potvrda da je osumnjičeni reprezentativac ispitan zbog sumnji u davanje lažnog iskaza na suđenju Zdravku Mamiću i drugima.

>> DORH potvrdio: U tijeku istražni postupci protiv Dejana Lovrena i Modrićeve punice

Priopćenje DORH-a prenosimo u cijelosti:

“Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku ispitalo je hrvatskog državljanina (1989.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela davanja lažnog iskaza iz članka 305. stavka 1. Kaznenog zakona. (12. 3. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 1. rujna 2017. na Županijskom sudu u Osijeku; tijekom rasprave u kaznenom predmetu protiv četvorice okrivljenika zbog kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti iz čl. 291. st. 1. i 2. KZ-a; iako od strane raspravnog suca upozoren da je dužan iznositi istinu i da je davanje lažnog iskaza kazneno djelo, kao svjedok svjesno neistinito iskazao da je aneks ugovora o profesionalnom igranju, na kojem je kao dan zaključenja naveden datum 9. siječnja 2007., a kojim se regulira podjela transfernog obeštećenja između njega kao igrača i matičnog kluba u omjeru 50:50 posto, potpisao nedugo nakon potpisivanja svog ugovora o profesionalnom igranju s matičnim klubom od 1. siječnja 2007., iako je znao da to ne odgovara istini.

Nakon predočenja dopisa upućenih matičnom klubu i datiranih 1. veljače 2010., 29. ožujka 2010. i 7. rujna 2010. u kojima se u njegovo ime traži isplata 50 posto transfernog obeštećenja i koji sadrže potpis s njegovim imenom, osnovano se sumnja da je svjesno neistinito iskazao kako je te dopise vlastoručno potpisao.

Iznoseći način na koji mu je isplaćen novčani iznos od podjele transfernog obeštećenja, osnovano se sumnja da je neistinito iskazao da je tih dana bio u Hrvatskoj, da je osobno u tu namjenu otvorio poseban račun u banci u Zagrebu, te da je istog dana kada mu je novac sjeo na račun osobno taj novac proslijedio na bankovni račun treće osobe, iako svjestan da to nije istina i da je u to vrijeme bio u Francuskoj.

Nakon provedenog ispitivanja osumnjičeniku je uručena obavijest sukladno čl. 213. st. 2. ZKP-a o početku provođenja istraživanja zbog osnovane sumnje na počinjenje uvodno naznačenog kaznenog djela”.

Podsjetimo, početkom ovog mjeseca ŽDO u Osijeku potvrdilo je podizanje optužnice protiv Luke Modrića zbog osnovane sumnje u počinjenje istog kaznenog djela za koje se sumnjiči i njegovog suigrača Dejana Lovrena. S obzirom na rasplet događaja za očekivati je da će ista sudbina uskoro dočekati i drugog reprezentativca koji je svjedočio pred sudom u Osijeku u slučaju Mamić i drugi.

>> Novi PR spin: Mamićevo rušenje ‘slučaja Modrić’ bez zakonskog uporišta


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter