Zvijezda Stuttgarta nastupala pod lažnim identitetom

Foto: Wikimedia

Njemački prvoligaš VfB Stuttgart danas je službeno potvrdio da je njegov napadač Silas Wamangituka nastupao za klub pod lažnim identitetom. Reprezentativcu Konga pravo im je Silas Katompa Mvumpa te nema 21 godinu kako se prvotno mislilo nego je godinu dana stariji.

Silas je član bundesligaša od ljeta 2019. godine kada u transferu vrijednom osam milijuna eura pristigao iz francuskog drugoligaša Parisa. U protekloj sezoni je u 27 nastupa zabio 13 golova uz pet asistencija te je iza Saše Kalajdžića bio drugi strijelac svoje momčadi.

Katompa Mvumpa je svojevoljno svom sadašnjem poslodavcu otkrio istinite podatke navodeći da je bio žrtva prevare svog bivšeg agenta. Tijekom 2017. godine bio je na probi u Anderlechtu, a menadžer ga je potom naveo da se preseli u Pariz te mu je uoči potpisa za tamošnjeg drugoligaša krivotvorio ime i datum rođenja. Na taj način je pokušao sakriti veze s njegovim bivšim klubom iz Konga kako im se ne bi trebala platiti naknada za razvoj. 

“Proteklih godina živio sam u konstantom strahu te sam bio jako zabrinut zbog svoje obitelji u Kongu. Za mene je bio težak korak napokon priznati istinu.”, izjavio je Silas.

Stuttgart je također objavio da je u vezi ovog slučaja u kontaktu s tamošnjim nogometnim savezom te ne očekuje da će igrač zbog njega trpjeti posljedice. Njemački nogometni savez je pak pokrenuo službenu istragu nakon koje će odlučiti hoće li igrač biti kažnjen. 


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter