Search
Close this search box.

SP U17: U izvrsnoj utakmici Hrvatska remizirala s Amerikancima

Nakon remija na otvaranju Svjetskog prvenstva protiv Čilea hrvatski reprezentativci do 17 godina starosti su u drugom kolu skupine A u Vina Del Maru upisali još jedan neriješen rezultat. Ovaj put suparnik su bile Sjedinjene Američke Države, a konačan rezultat je bio 2:2 (0:2).

Sastavi / izvor: fifa.com

U odnosu na prvo kolo izbornik Dario Bašić je napravio jednu promjenu. Majić je počeo utakmicu dok je Babić svoju priliku čekao na klupi. U utakmicu je bolje ušla Hrvatska koja je prijetila u prvih 10-ak minuta. Posebno aktivan je bio Josip Brekalo. Međutim u 20. minuti jednu pogrešku u obrani Vatrenih iskoristio je naše gore list Christian Pulisic koji izlazi sam pred Šempera te mirno šalje loptu iza njegovih leđa. Pogodak je dao vjetar u leđa Amerikancima koji su nakon njega zagospodarili terenom.

Christian Pulisic / foto: fifa.com

Izvrsnu priliku propustio je Vazquez promašivši gol s pet metara nakon dodavanja Pulisica. Isto nije učinio u 40. minuti kada ovaj put s desne strane ubacuje Pulisic, a Vazquez glavom zakucava loptu u mrežu. Nakon toga regirao je izbornik Bašić sa dvije izmjene. Erlić i Đurasek su napustili igru, a s klupe su ušli Đira i Ivanušec. Kalaica se tako iz veznog reda povukao na stopera, a u srcu teren smo dobili dva trkača s plementijim sposobnostima. Taj potez pokazao se kao pun pogodak.

Hrvatska je u drugom poluvremenu bila jedna posve druga momčad. Pritisak se isplatio u 65. minuti. Lijevu stranu je probio Sosa te je ubacio u šesnaesterac gdje Ivanušec spušta loptu do Majića koji sa 5 metara zabija gol. Na 2:2 je poravnao Ivanušec u 77. minuti prizemnim udarcem s vrha šesnaesterca nakon izvrsnog prodora i asistencije Brekala.

Statistika / izvor: fifa.com

U 81. minuti odlični Brekalo prvi put pogađa stativu, a drugi put je isto učinio u posljednjem napadu na utakmici. Nakon toga se lopta odbija do Lovren koji potom pogađa gredu. Sreća je spasila Amerikance od poraza. Dominaciju Hrvatske potvrđuje podatak da je uputila čak 29 udaraca prema golu Willa Pulisica, Christianova bratića.

Kasnije noćas se u našoj skupini sastaju Čile i Nigerija, a posljednji susret u skupini Hrvatska će odigrati u subotu, 24. listopada od 01:00 sat po hrvatskom vremenu. U osminu finala plasirat će se dvije prvoplasirane momčadi iz svih šest skupina te po četiri najbolje trećeplasirane.



Pročitajte još:

>> U17: Hrvatska remijem sa domaćinom otvorila Svjetsko prvenstvo


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter