Search
Close this search box.

Istra pogotkom Miereza svladala Osijek u Puli (VIDEO)

Twitter/NK Istra 1961 Pula

U prvoj utakmici programa 30. kola Hrvatski Telekom Prve lige Istra 1961 je, pred 838 gledatelja na stadionu Aldo Drosina, rezultatom 1-0 (0-0) svladala Osijek i tako stigla do pete prvenstvene pobjede u sezoni.

Strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je 21-godišnji Argentinac Ramon Mierez u 88. minuti.

Ovakvim raspletom Istra je upisala prvu domaću pobjedu nad Osijekom još nakon 4. kola sezone 2004/2005 kada su pod vodstvom Igora Pamića i golovima Vedrana Stošića slavili rezultatom 2-0. Također je ovo bila i prva pobjeda Igora Cvitanovića na klupi Istre, kao i prvi poraz kolege mu Skendera na klupi gostiju.

Prvu spomena vrijednu situaciju vidjeli smo u 13. minuti kada je pokušaj Marića s nekih 17 metara od bloka završio u sigurnim rukama Čondrića.

Dvije minute poslije udarcem s dvadesetak metara prijeti i Laszlo, no ni s tim pokušajem Čondrić nije imao ni najmanjih problema.

Prvu kakvu takvu prijetnju domaćih bilježimo u 27. minuti kada je Iglesias probio lijevu stranu gostujuće obrane i s nekih 10 metara iskosa pucao pored vrata.

Minutu poslije udarcem sa 18 metara prijetio je i Sane, no Malenica taj loš pokušaj bez problema brani.

U 30. udarac Laszla s nekih 17 metara brani Čondrić.

Šest minuta poslije Pilj je uposlio Laszla koji iz izgledne situacije za goste nepreciznim udarcem šalje loptu na tribinu gdje se nalazila Kohorta.

U 43. minuti igru je zbog (dojam je) teže ozljede napustio Arona Sane. 23-godišnjem Senegalcu se noga presavinula tijekom doskoka, te nakon minutu i više pružanja pomoći, nije moga ni stati na istu. Umjesto njega ušao je 24-godišnji Ganac Regan Obeng.

Konkretnim prilikama u potpunosti siromašno poluvrijeme, kojeg je svojim vrlo lošim izdanjem začinio i sudac Duje Strukan, okončano je bez pogodaka uz čak 28 dosuđenih prekršaja i 5 javnih opomena.

U 46. minuti Osijek je bio blizu pogotka. Pilj je s 12 metara pucao no loptu Rodriguez tijelom blokira na nekih tri metra od Čondrića i čuva mrežu netaknutom. Gosti su u ovoj situaciji (neopravdano) tražili kazneni udarac zbog navodonog igranja rukom domaćeg igrača.

U 53. još jedna odlična situacija za goste. 20-godišnji Žaper je lijepim dodavanjem otvorio Marića lijevo u protivničkom šesnaestercu, on igra povratnu za Žapera čiji vrlo loš udarac s nekih pet metara odlazi malo uz vratnicu.

Čondrić u 58. nogom brani udarac usamljenog Gutija s jedanaest metara. U istoj minuti Igor Cvitanović radi drugu izmjenu, Bruno Savio je ušao umjesto Stefana Lončara.

Dino Skender prvu izmjenu radi u 69. minuti, Kristal Abazaj ušao je umjesto Marina Pilja.

Cvitanović posljednju promjenu u svojim redovima radi u 73. kada je umjesto Karolisa Laukžemisa ušao Arnaud Ndi.

U 77. umjesto Mirka Marića u igru je ušao Muzafer Ejupi.

Istra do rezultatske prednosti (i pokazat će se konačnih 1-0) stiže u 88. minuti nakon Ndijevog ubačaja iz kuta. Najviši u skoku na drugoj vratnici je Mierez koji glavom sa sedam metara trese mrežu za 1-0 domaćina i svoj deveti ligaški pogodak u sezoni.

Skender je u 90. napravio zadnju promjenu, ušao je Josip Špoljarić umjesto Domagoja Pušića.

Istra 1961 u sljedećem kolu gostuje u Zagrebu kod Lokomotive, dok će Osijek u Gradskom vrtu biti domaćin Dinamu. Prethodno ovom prvenstvenom dvoboju Osijeka i Dinama u utorak s početkom u 18 sati na Maksimiru ćemo gledati i njihov okršaj u utakmici polufinala Hrvatskog nogometnog kupa.

Ljestvica:
Rezultati by SofaScore

Ranije objavljeno:

Od 16:30 na Aldo Drosini počinje prvi susret 30. kola Hrvatski Telekom Prve lige u kojem se sastaju Istra 1961 i Osijek.

U prvom ovosezonskom međusobnom ogledu ove dvije momčadi odigranom u Puli nije bilo pobjednika, utakmica je završila rezultatom 1:1. U dva duela koja su pak odigrana u Gradskom vrtu slavili su Bijelo-plavi koji su bili bolji s 3:0 i 1:0.

Domaćini još uvijek traže prvu pobjedu pod Igorom Cvitanovićem dok je Dino Skender odlično startao kao novi strateg Osijeka te je u prva tri susreta osvojio sedam bodova.

Treneri su se odlučili za sljedeće početne sastave:


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter