Search
Close this search box.

Rijeka dovela Piresa na posudbu iz Hoffenheima

Foto: HNK Rijeka

Rijeka je danas i službeno potvrdila dolazak 24-godišnjeg Felipea Piresa koji na Rujevici stiže u okviru posudbe iz njemačkog prvoligaša Hoffenheima.

Punim imenom Felipe Augusto Rodrigues Pires krilni je napadač, a karijeru je započeo u Red Bullovoj podružnici u Brazilu, odakle u siječnju 2014. prešao u Leipzig.

Prve profesionalne minute seniorskog nogometa upisao je u austrijskom drugoligašu Lieferingu za koji je u sezoni 2014/2015 jedanast puta tresao protivničke mreže, dodavši tome i sedam asistencija. Nakon ove epizode ponovno je pod okriljem Red Bullovih klubova, ovaj put ga je angažriao Salzburg u kojem se nije pretjerano naigrao te je skupio petnaest nastupa u svim natjecanjima uz dva pogotka. Ipak, Hoffeinfeim se u kolovozu 2015. odlučuje na otkup njegovog ugovora u poslu neslužbeno vrijednom milijun eura, te ga odmah proslijeđuju drugoligašu FSV Frankfurtu za koji je u 21 nastupu jednom bio strijelac.

Početkom sezone 2016/2017 poslan je na posudbu u Austriju Beč. Za austrijskog prvoligaša upisao je 95 nastupa u svim natjecanjima uz učinak od 16 pogodaka i 19 asistencija, a igrao je i protiv Rijeke u grupnoj fazi Europske lige.

Od ljetnog prijelaznog roka 2018. godine Hoffenheim ga šalje na posudbe u brazilske klubove Palmeiras i Fortalezu za koje je ukupno igrao u 15 utakmica postigavši pri tom jedan pogodak i upisavši jednu asistenciju.

Pires je u Rijeku stigao na posudbu do kraja sezone s opcijom otkupa ugovora, a prilikom potpisivanja ugovora s riječkim prvoligašem dao je izvjavu za službenu klupsku web stranicu.

“Jako sam sretan što mogu biti ovdje. Za Rijeku znam već dugo vremena, pratio sam utakmice, ali i objave preko medija i zato me jako raduje što sam stigao u klub. Nadam se da ću zajedno uz cijelu momčad ostvariti naše ciljeve.

Svakim danom davat ću sve od sebe, na svakom treningu i utakmici davat ću maksimalnih 100 posto. Nadam se da ću postići što više golova i tako pomoći momčadi

Gledao sam utakmicu protiv Slaven Belupa, ekipa je igrala dobro i zasluženo pobijedila, Dominirala je cijelo vrijeme, uz pogodak, ekipa je stvorila još tri do četiri dobre prilike. Kao što sam već rekao pratim i poznajem dobro Rijeku, znam da je ekipa dobra i nadam se da ćemo zajedno ići ostvarivati dobre rezultate”.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter